Közélet

Április óta 1,3 milliárd euró támogatást utalt az EU

Április óta 1,3 milliárd euró támogatást utalt az EU

2014. július 22., kedd
Április óta 1,3 milliárd euró támogatást utalt az EU

Az Európai Bizottság 2014. április 15-e óta, azaz a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második ütemét követően 30 alkalommal utalt át Magyarország számára uniós forrásokat, összesen több mint 1,3 milliárd euró értékben. A brüsszeli utalások eredményeként összesen több mint 400 milliárd forintnyi, korábban a költségvetésből megelőlegezett támogatást egyenlítettek ki, amivel nőtt a kormány mozgástere - közölte kedden a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága az MTI-vel.

A helyettes államtitkárság a 444.hu kedden publikált írására reagált, amely szerint a magyar kormány egyetlen számlát sem küldött el Brüsszelnek április óta; az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a magyar intézmények átalakítását, és fenntartja magának a jogot, hogy ha kapna számlát, akkor azt ne fizesse ki. A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága dátum szerint - április 16-a és július 3-a között - harminc tételt sorol fel táblázatában az uniós kifizetésekről hozzátéve, hogy az idei évben ezzel együtt már több mint 1,8 milliárd eurónyi támogatás érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.