Sport

Női futball: kiütéses sikerrel őrizte meg élvonalbeli tagságát a SZAK + FOTÓK

Női futball: kiütéses sikerrel őrizte meg élvonalbeli tagságát a SZAK + FOTÓK

2014. június 22., vasárnap
Női futball: kiütéses sikerrel őrizte meg élvonalbeli tagságát a SZAK + FOTÓK
zte_szak008

Hazai nagyarányú győzelme után idegenben még magabiztosabb sikert aratott a Szegedi AK a Zalaegerszeg otthonában, Cserenkó Szabolcs tanítványai így kettős diadallal őrizték meg tagságukat a női labdarúgó NB I-ben.

Papp Dorina

már a tizedik percben vezetéshez juttatta a szegedieket, miután a kapust,

Fülöp Krisztinát

is kicselezve gurított a csatár a hálóba. (0-1) Újabb öt perc elteltével

Zimányi Kovács Anikó

talált kiváló egyéni alakítás végén (0-2), majd nem egészen félórányi játék után

Lipták Lilla

háromra növelte a differenciát. (0-3) Ezzel még nem volt vége a vendégek remeklésének, hiszen Papp passzából Zimányi Kovács a második gólját is megszerezte a találkozón. (0-4) Szünet után is folytatódott a szegedi együttes kiválóságának tündöklése: az 58. minutumban már a mesterhármast jegyezhették fel a neve mellé egy a bal alsóba helyezett pontos lövés okán. (0-5) Hogy a forgatókönyv ne üssön nagyon el az odavágóétől, arról Végh Renáta tett hazai részről, aki előbb egy büntetőt értékesített (1-5), majd

Király Ramóna

passzából mattolta

Földesi Lilient

. (2-5) Csakhogy az utolsó perceket is annak fényében kívánta lerendezni a SZAK, miszerint a szezon utolsó fellépésén illik örömfocit tartani. A 87. percben

Szil Tünde

tekert a kapuba egy 17 méteres szabadrúgást. (2-6) Ekkor már

Boda Patrícia

állt az egerszegi gólvonalon, mivel a játékvezető kevéssel korábban kiállította Fülöpöt, amiért a hálóőr a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdába. Mindez azonban nem zavarta Szalai Ágnest abban, hogy a hosszabbításban egy tizenegyes révén még tovább növelje a különbséget a két csapat között. (2-7) A kiütéses siker pedig azt jelentette, a Szegedi AK kettős győzelemmel, 12-4-es összesítéssel ütötte el a ZTE együttesét az élvonalba való feljutástól.

Női labdarúgó NB I – NB II osztályozó, 2. mérkőzés:

ZTE FC - Szegedi AK 2-7 (0-4)

Zalaegerszeg, 200 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Máyer Gábor).

ZTE:

Fülöp - Luczi, Pete, Szabó R., Lukács (Harmath 65'), Köröcz (Széplaki 68'), Kerkai, Boda, Gáspár (Vincze 19'), Végh R., Király.

Vezetőedző:

Kostorják Zsolt.

SZAK:

Földesi – Dóczi (Dudás 81'), Nagy (Kasznár - a szünetben), Szil, Lipták, Marsi, Lévai, Harcel, Szalai, Papp (Végh E. 65′), Zimányi Kovács.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Végh R. (69' - tizenegyesből, 76'), ill. Papp (5'), Zimányi Kovács (10', 35', 58'), Lipták (27'), Szil (87'), Szalai (90+1' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Köröcz (29'), Szabó R. (90').

Piros lap:

Fülöp (85').

Az élvonalbeli indulás jogát kiharcolta a Szegedi AK csapata kettős győzelemmel, 12-4-es összesítéssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.