Női futball: kiütéses sikerrel őrizte meg élvonalbeli tagságát a SZAK + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

zte_szak008

Hazai nagyarányú győzelme után idegenben még magabiztosabb sikert aratott a Szegedi AK a Zalaegerszeg otthonában, Cserenkó Szabolcs tanítványai így kettős diadallal őrizték meg tagságukat a női labdarúgó NB I-ben.

Papp Dorina már a tizedik percben vezetéshez juttatta a szegedieket, miután a kapust, Fülöp Krisztinát is kicselezve gurított a csatár a hálóba. (0-1) Újabb öt perc elteltével Zimányi Kovács Anikó talált kiváló egyéni alakítás végén (0-2), majd nem egészen félórányi játék után Lipták Lilla háromra növelte a differenciát. (0-3) Ezzel még nem volt vége a vendégek remeklésének, hiszen Papp passzából Zimányi Kovács a második gólját is megszerezte a találkozón. (0-4)

Szünet után is folytatódott a szegedi együttes kiválóságának tündöklése: az 58. minutumban már a mesterhármast jegyezhették fel a neve mellé egy a bal alsóba helyezett pontos lövés okán. (0-5) Hogy a forgatókönyv ne üssön nagyon el az odavágóétől, arról Végh Renáta tett hazai részről, aki előbb egy büntetőt értékesített (1-5), majd Király Ramóna passzából mattolta Földesi Lilient. (2-5) Csakhogy az utolsó perceket is annak fényében kívánta lerendezni a SZAK, miszerint a szezon utolsó fellépésén illik örömfocit tartani. A 87. percben Szil Tünde tekert a kapuba egy 17 méteres szabadrúgást. (2-6) Ekkor már Boda Patrícia állt az egerszegi gólvonalon, mivel a játékvezető kevéssel korábban kiállította Fülöpöt, amiért a hálóőr a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdába. Mindez azonban nem zavarta Szalai Ágnest abban, hogy a hosszabbításban egy tizenegyes révén még tovább növelje a különbséget a két csapat között. (2-7)

A kiütéses siker pedig azt jelentette, a Szegedi AK kettős győzelemmel, 12-4-es összesítéssel ütötte el a ZTE együttesét az élvonalba való feljutástól.

Női labdarúgó NB I – NB II osztályozó, 2. mérkőzés:

ZTE FC – Szegedi AK 2-7 (0-4)
Zalaegerszeg, 200 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Máyer Gábor).
ZTE: Fülöp – Luczi, Pete, Szabó R., Lukács (Harmath 65′), Köröcz (Széplaki 68′), Kerkai, Boda, Gáspár (Vincze 19′), Végh R., Király. Vezetőedző: Kostorják Zsolt.
SZAK: Földesi – Dóczi (Dudás 81′), Nagy (Kasznár – a szünetben), Szil, Lipták, Marsi, Lévai, Harcel, Szalai, Papp (Végh E. 65′), Zimányi Kovács. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Végh R. (69′ – tizenegyesből, 76′), ill. Papp (5′), Zimányi Kovács (10′, 35′, 58′), Lipták (27′), Szil (87′), Szalai (90+1′ – tizenegyesből).
Sárga lap: Köröcz (29′), Szabó R. (90′).
Piros lap: Fülöp (85′).

Az élvonalbeli indulás jogát kiharcolta a Szegedi AK csapata kettős győzelemmel, 12-4-es összesítéssel.

no images were found

Előző sztori

Atlétika: a szegedi Tarnai László országos bajnok sprinttávon

Következő sztori

Múzeumok éjszakája: Pataki Ferenc szíve egy tollpihénél is könnyebb + FOTÓK