Sport

Labdarúgás: győzelemmel lett bajnok a St. Mihály FC + FOTÓK

Labdarúgás: győzelemmel lett bajnok a St. Mihály FC + FOTÓK

2014. június 15., vasárnap
Labdarúgás: győzelemmel lett bajnok a St. Mihály FC + FOTÓK
szvse_szentmihály_unneples_mj 026

Szép gólokat szerezve biztosította be az aranyérmet a szentmihályi csapat a SZVSE II. ellen, mely számtalan ziccert rontott el.

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző
2014. június 15., 17.00
Szegedi VSE II.
St. Mihály FC
A meccs befejeződött.
játékvezető: Halász László • asszisztens: Bálint Zsolt, Simon Norbert Andor
0
-
3

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 26. forduló:

Szegedi VSE II. - St. Mihály FC 0-3 (0-1).

SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Halász László (Bálint Zsolt, Simon Norbert Andor).

SZVSE II.:

Seres - Reinhardt, Bukovinszky (Bagi 71'), Tolna, Kovács T., Vizi, Jánk (Kiss B. 62'), Balogh (Dobó 46'), Huszár (Szekszárdi 78'), Köles (Kozma Sz. 42'), Ponyokai. Játékos-edző: Terjéki Tamás.

St. Mihály FC:

Halász (Hilák 81') - Laska (Csobán Z. 81'), Csobán R., Szalma (Hágelmann 65'), Ács (Répás 62'), Miklós Nagy, Baján (Nagy A. 81'), Mangó (Kaszab 46'), Nagypál (Olajos 46'), Sándor, Rabi. Játékos-edző: Halász Krisztián.

Gólszerzők:

Ács S. (23'), Baján Z. (61'), Répás S. (80')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Vége a mérkőzésnek! Sikerével aranyérmes, illetve megye II-es indulási jogot szerzett a St. Mihály FC! Zúg a "Bajnokcsapat, bajnokcsapat!" a SZVSE aránéjában, no, nem a hazaiak, hanem a vendégek örülnek, mégpedig felhőtlenül. Minden okuk meg is van rá, nagyszerű teljesítménnyel nyerték meg a pontvadászatot, és készülhetnek a magasabb osztály, a megye II. küzdelmeire!
91'
Répás Sándor akciózott, de nem lett belőle semmi, majd 18 méterre a szentmihályi kaputól kezezés miatt szabadrúgáshoz jutott a SZVSE II. Elképesztően nagy kapufát rúgott Kiss Balázs, a jobb pipánál találta el a kapufa és a keresztléc találkozását.
87'
Mezőnyjátékkal telnek a hajrá percei a SZVSE-stadionban.
84'
Hágelmann kakaskodik ellenfelével, kár érte ezen a sportszerű derbin. Sok passzal próbálkozik a vendégcsapat, a hazaiakból pedig most már hiányzik a hit, pedig a mérkőzés nagy részében ők is jól futballoztak, egységes, képzett csapat benyomását keltették.
81'
A harmadik gólt követően hármas cserét hajtottak végre a vendégek: Halász Krisztiánt a kapuban Hilák Dániel váltotta, Laska és Baján is pihenőt és tapsot kapott, Csobán Zoltán és Nagy Attila pedig játéklehetőséget.
80'
GÓÓÓL 0-3! Baján szolgálta ki Répás Sándort, aki kilépett, és magabiztosan lőtt a hálóba, ezzel immár biztosan kijelenthetjük: a megye III. Szegedi csoport bajnoka a St. Mihály FC!
78'
Szekszárdi Miklós be, Huszár Dávid le a hazaiaknál. A vendégek is változtatásra készülnek, miközben leült a mérkőzés.
77'
Baján Zoltán viharzott végig a pályán, nagyszerű támadást vezetett, a lövést viszont elhamarkodta.
74'
Ponyokai Dániel pompás labdát kapott, a jobb oldalon lépett be a tizenhatoson belülre, szépen előtte a játékszert Halász fölött, de pár centivel a szentmihályi kapu fölött is. Óriási helyzet maradt ki, Ponyokai legalább harmadik gólját lőhette volna, ám ma eddig egyszer sem járt sikerrel.
70'
Kétgólos előnyének tudatában visszaállt a St. Mihály FC, rohamoznak a vasutasok, de hazudnánk, ha azt állítanának, komoly átütőerővel.
66'
Szalma István helyére Hágelmann Tamás érkezett a vendégeknél. Mezőnyben kiegyenlített most a játék, a hazaiakon nem érződik az a lendület, mint a második félidő elején.
62'
Cserék mindkét részről: Jánk Tamás helyére Kiss Balázs érkezett a hazaiaknál, a vendégeknél Répás Sándor váltotta Ács Sándort.
61'
GÓÓÓL 0-2! Baján Zoltán a kapus lába között talált a hálóba, miután egyedül tudott kilépni. Seres talán még hozzá is ért a sarkával, de nem tudta védeni a vendégek kapitányának lövését. Baján parádés szaltóval ünnepelte a találatot, mely nagy valószínűséggel bajnoki címet ér most már - a SZVSE II.-nek hármat kellene lőnie, hogy ne így legyen...
58'
Nagy lendülettel futballoznak a vasutasok, beszorították a vendégeket, majd egy kontra után Baján Zoltán lépett ki, és lövését nagy bravúrral kellett szögletre mentenie Seres kapusnak.
54'
Ponyokai Dániel esernyőcsellel csapta be a szentmihályi védőket, 14 méterről kapásból lőtt, a kiinduló Halász Krisztián még le tudott érni, elképesztő bravúrral óvta meg ketrecét a góltól. A szöglet is hordozott veszélyeket, a berobbanó SZVSE-csatárok elől megint Halásznak kellett megkaparintania a bogyót.
53'
Egy veszélyes beadást nagy nehézségek árán tolt fölé Seres István hazai kapus. A másik oldalon Kozma Szilárd ügyesen cselezgetett a bal szárnyon, majd feleslegesen ívelt át a hosszúra, itt lett vége az akciónak.
50'
Enyhe szentmihályi fölény, sok szabálytalanság - ennyit az első öt percről...
46'
A szünetben Mangó Ferenc helyére Kaszab Zsolt állt a vendégeknél, Olajos Csaba pedig Nagypál Zoltán helyére érkezett. Balogh Lászlót Dobó László váltotta a hazaiknál, bőven volt tehát csere.
46'
A vasutasok kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45+1'
Egy SZVSE-akcióra még volt idő, Kozma Szilárd lőtt fölé, majd véget ért az első felvonás.
45'
Nagypál végezhetett el ismét jobb oldali sarokrúgást, Seres elsőre kiejtette, majd elcsípte a lasztit.
42'
Csere történt: Köles Róbert sérült meg hazai részről, Kozma Szilárd váltotta őt.
38'
Ajtó-ablak helyzetet puskázott el Kovács Tibor! Ponyokai ügyesen játszotta magát tisztára a bal szárnyon, mindenki lövést várt, de ő a még jobb helyzetben lévő társához továbbított, Kovács 14 méterről, senkitől sem zavartatva Halász Krisztián kezébe lőtt.
34'
Több sérülés történt ezekben a percekben, így sokat állt a játék. Mangó Ferenctől Jánk Tamás kapott nagyot (nem volt ebben szándékosság), ápolni kell a hazaiak futballistáját.
30'
Két nagyszerű szentmihályi támadást nézhettünk végig, ezekben benne volt a gól: előbb Baján Zoltánt érték utol, nyomták el, a következő akció egy rossz passzon halt el. Majd egy hazai kontránál a kifutó Halász Krisztián kapujától 35 méterre ütközött a kitörő Ponyokai Dániellel, sárga lapot kapott az esetért a portás.
27'
Majdnem megjött a gyors válasz is, egy hazai kornert követően Reinhardt Csaba pompás fejese szállt fölé nem sokkal. Odaát Mangó nagyszerűen hozta játékba Laskát, kinek beadása mélyre sikeredett, Seres István hálóőr zsákmánya lett.
23'
GÓÓÓL 0-1! Nagypál Zoltán végzett el két remek jobb oldali szögletet, a második Ács Sándort találta meg, aki közelről bólintott a bal alsó sarokba, vezetnek a vendégek! Ácsnak ez volt a huszonkilencedik találata a bajnokságban, csak Völgyi Roland (Újszentiván, 43) és Holecska Norbert (FK 1899 Szeged II., 32) előzi meg őt a góllövőlistán.
20'
Továbbra is az óvatosság jellemzi mindkét gárda játékát. A SZVSE II. nem akar kinyílni, de a St. Mihály FC sem kockáztat a kelleténél többet. Szerkezeti változás történt közben a látogatóknál: Baján Zoltán balról a jobb oldalra jött át, a helyét Laska Sándor foglalta el.
16'
A játék képe nem változott, Nagypál aktivitása emelhető ki a vendégek részéről, míg Huszár mozgékonysága és lendülete hazai oldalon.
12'
Egy 18 méteres szabadrúgást kapkodott el a vendégek részéről Nagypál Zoltán, magasan fölé durrantott. A vasutasok magabiztosan védekeznek, a szentmihályiak pedig a bunkerbe való bejutáson dolgoznak.
8'
Az első hazai lövés: Huszár Dávid eresztette meg a tizenhatos előteréből, laposan a kapu közepe felé tartott, de nem volt benne túl sok erő, Halász Krisztián könnyedén csípte el.
7'
Fölényben futballoznak a vendégek, a SZVSE II. biztonságos védekezésből vezetne kontrákat. Éles ütközések, test-test elleni párharcok tarkítják a meccset.
4'
Egy lesgólt jegyezhettünk fel, ami erősen határeset volt. A szentmihályi nézők szerint Ács a legjobb ütemben kapta a labdát Mangó Ferenctől, és biztosan gurított a hálóba, a játékvezetői hármas azonban másképp látta és másképp döntött, szabadrúgással jöhettek a vasutasok.
1'
Laska Sándor és Ács Sándor főszereplésével a vendégek hozták játékba a labdát.
16.55: Az 55 ponttal éllovas St. Mihály FC számára az aranyérem megszerzése a tét a rangadón, ehhez legalább egy pontra szükségük van a vendégeknek. A 45 pontjával jelenleg ötödik SZVSE II. azonban nem adja majd olcsón a bőrét, mert esélye van rá, hogy megelőzze az ugyancsak 45 pontos UTC II.-t, mely a harmadik Pázsittal mérkőzik ugyanebben az időben. 16.50: Kékben piros díszítéssel a hazaiak, míg a sárga-piros hosszanti csíkos felsőjükbe, piros nadrágban és sportszárban a vendégek. Ez a találkozó is egyperces gyászszünettel indul majd Grosics Gyula emlékére. Mindkét mester jó és háromesélyes derbit vár, Terjéki Tamás és Halász Krisztián is bizakodó. Baján Zoltán, a St. Mihály FC csapatkapitánya bejelentette, akár arany-, akár ezüstérmet nyer együttese, a medáliát az egykori legendás Arancsapat-hálóőr, Grosics Gyula emlékének szentelik. 16.40: Köszöntünk mindenkit a SZVSE-stadionból, ahol hamarosan kezdődik a sorsdöntő mérkőzés! A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor indul Halász László sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoportjában az utolsó forduló előtt 55 ponttal vezeti a tabellát a St. Mihály FC az 52 pontos Újszentiván előtt. Az újszentivániak odahaza mérkőznek a Baktó-Petőfiteleppel, és a papírforma az ő győzelmüket ígéri, így a szentmihályiak abban a tudatban lépnek pályára a SZVSE II. vendégeként, hogy a bajnoki cím megszerzéséhez legalább egy pontra szükségük van. Ha botlanak, a rivális előzhet, éppen ezért nagyon kell koncentrálniuk, feszült, izgalmas, mozgalmas 90 perc elé nézünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.