Sport

Labdarúgás: behúzta az aranycsatát a St.Mihály az Újszentiván ellen + FOTÓK

Labdarúgás: behúzta az aranycsatát a St.Mihály az Újszentiván ellen + FOTÓK

2014. június 8., vasárnap
Labdarúgás: behúzta az aranycsatát a St.Mihály az Újszentiván ellen + FOTÓK
szentmihaly_ujszentivany_mj 64

Rendkívül fontos három pontot szerzett a St.Mihály FC a büntetőt hibázó, és a második félidő javát emberhátrányban játszó Újszentiván ellen megyei harmadosztály Szegedi csoport 25. fordulójában.

Szeged-Szentmihály, 200 néző
2014. június 8., 17.00
St. Mihály FC
Újszentiván SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Somodi Gábor • asszisztens: Dobó Zoltán, Förgeteg Lívia
2
-
1

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 25. forduló:

St. Mihály FC - Újszentiván SE 2-1 (1-0).

Szeged-Szentmihály, 200 néző, vezette: Somodi Gábor (Dobó Zoltán, Förgeteg Lívia).

St. Mihály FC:

Halász - Laska, Rovó (Rabi 71'), Csobán, Szalma I., Ács, Miklós, Kaszab (Hágelmann 71'), Baján (Nagy 89'), Nagypál (Olajos 71'), Sándor.

Játékos-edző:

Halász Krisztián.

Újszentiván:

Weszelovszky - Mudri, Gyarmati, Hufnágel, Horváth-Harmat, Illés (Gadó 71'), Kálmán, Borbély, Papp (Kozma 77'), Szalma Á., Völgyi.

Játékos-edző:

Kiss Máté.

Gólszerzők:

Ács (37'), Hágelmann (72'), ill. Völgyi (56').

Sárga lap:

Baján (8'), ill. Gyarmati (16'), Mudri (42').

Kiállítás:

Mudri (53'). Halász Krisztián:

"Roppant nehéz hetek állnak mögöttünk, de a győzelem mindenért kárpótol minket és a nagyszerű közönségünket. Gratulálok a csapatomnak, hiszen ma jelesre vizsgázott küzdeni tudásból, nagyon színvonalas összecsapást vívtunk az Újszentiván ellen."

Kiss Máté:

"A játékvezető a mai meccsen nem volt a helyzet magaslatán: két büntetőt sem adott meg számunkra. A győzelemhez gratulálok a St.Mihálynak. Nekünk legnagyobb ellenfelünk a saját egoizmusunk. A tudásbeli különbség ugyan kijött a két fél között, de gólokban ez nem tudott megmutatkozni."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége a találkozónak, visszavágott az őszi vereségért a St.Mihály az Újszentivánnak, de nagyon - Halász Krisztiánék rendkívül fontos három pontot happoltak el a rivális orra elől.
89'
Újabb csere hazai oldalon, Baján ment le, Nagy érkezett.
87'
Egy kavarodás közben Borbély lőtt 12 méterről, Halásznak nem okozott azonban gondot a hárítás.
84'
Bajánt ugratták ki két védő között a jobbösszekötő helyén, egyedül mehetett így a kapusra, de Weszelovszky végül szépen blokkolta lábbal a gólszerzési kísérletet.
82'
Halász lehúzott egy jobb oldali szögletet, a túloldalon pedig Sándor nem túl erős löketét fogta magabiztosan a kolléga.
77'
Papp helyét Kozma vette át a folytatásra a vendégeknél.
75'
Hágelmann és Ács szépen játszotta át a védelmet a jobb oldalon, előbbi passzolt végül a tizenhatos elé az érkező Laskához, aki teli rüszttel azonnal bombázott - fél méterrel mellé.
72'
GÓÓÓL!!! Hágelmann első labdaérintésével beköszön Weszelovszkynak! Jobbról kapott kiváló labdát, majd belépve védője elé, 14 méterről mattolta a kapust. 2-1!
71'
A játékmegszakítás után rögtön hármas cserét eszközölnek a hazaiak: Rovót Rabi, Kaszabot Hágelmann, Nagypált pedig Olajos váltotta. A túloldal is frissít, Gadó állt be Illés helyett
67'
Újabb egy percet pihenhetnek a csapatok, kell is a folyadékpótlás ilyen időjárási viszonyok mellett.
66'
Baján lőtt 25-ről bátran, Weszelovszky gond nélkül védett.
62'
Emberelőnye ellenére is beszorul az utóbbi percekben a hazai gárda, dicséret illeti az Újszentivánt, amiért egy fővel kevesebb létszám mellett is nyomás alatt tartja riválisát. Nagyobb helyzetekig ugyanakkor eddig nem jutottak Völgyiék.
56'
GÓÓÓL!!! Egyenlítenek a vendégek! Egy jobb oldali szöglet átszállt a hosszúra, a védők nem tudtak felszabadítani, a labda pedig Völgyi elé pördült így, aki a tizenhatos vonalától egy tolás után a kirobbanó Halász mellett a hálóba továbbított! 1-1!
54'
Az iménti eset kapcsán megítélt szabadot Nagypál durrantotta rá 20 méterről, de éppen középre ment a lövés, amit Weszelovszky szögletre öklözött.
53'
Kiállítás! Egy felívelt labdára Ács startolt rá szemfülesen, Mudri lépéshátrányból már csak faultolni tudta, amiért a védő második sárgával kiállni kényszerült. Emberhátrányban a szentivániak!
49'
Laska végzett el szabadrúgást a vendégek tizenhatosának sarkától, lövése veszélyesen csapódott le a kapu előtt, de egy védő lábán megpattanva a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Eddig tartott az első félidő, Somodi Gábor lefújta. Változatos, izgalmas 45 percet láthatott a közönség, amely során a vendégek kihagyott büntetője alaposan megbosszulta magát, Ács góljával a St.Mihály FC vezet!
42'
Mudri kapott lapot a vendégektől.
37'
GÓÓÓL!!! Bal oldalon Bajánt akarta átemelni ellenfele, de fejbe rúgta, amiből a hazai középpályás megiramodott. Bevezette a labdát a tizenhatos sarkáig, majd a védőjéről levált Ácshoz passzolt, aki a kiérkező Weszelovszky mellett a bal alsóba továbbított. 1-0!
35'
A bal szélről Szalma Ádám befelé mozdult, kiszorított helyzetből spiccel lőtt, Halász ezúttal is magabiztosan hárított.
33'
Halász Krisztián már legalább a harmadik góltól mentette meg csapatát a meccs folyamán: Kálmán jobb oldalról élesen belőtt labdájánál Völgyi érkezett kiváló ütemben, kapura pöckölt kísérletét a hazai portás gyors reflexmozdulattal, lábbal védte.
31'
A balösszekötő helyéről Völgyi húzott be középre, szép csellel játszotta magát tisztára, hogy aztán 22 méteres rakétája kevéssel száguldjon csak el a keresztléc felett.
28'
Micsoda bravúr! Halász úgy fogta meg Völgyi balra tartó tizenegyesét, hogy ki sem jött róla a labda!
27'
Szalma István odarúgott Bajánnak, tette mindezt a büntetőterületen belül, Somodi sporttárs pedig befújta az esetet!
26'
Az újszentiváni Papp 35 méterről sem volt rest bombázni, az életerős, félmagas löket alig centikkel szállt el a jobb kapufa mellett.
25'
Balösszekötőben Nagypál iramodott meg, befutott védője mögé, és 14 méterről tüzelt kapura. Wesezlovszky jól zárta a szöget, kitolta a lövést. A szituációt követő sarokrúgást a kapus kiöklözte mezőnybe.
23'
Ivószünet okán áll a játék. Egyelőre rangadóhoz méltó a meccs, helyzetekkel és kiegyenlített erőviszonyokkal.
19'
A balon a villámléptű Szalma Ádám futotta le védőjét, majd két ellenfél közül lőtt kapura, Halásztól nagyon kellett egy védés - oldalra dőlve, szépen kivitelezett mozdulattal hárított is a hálóőr.
16'
Gyarmati besárgult.
15'
A vendégek szögleténél Völgyit találta meg a labda, aki a kifutó Halász felett háttal próbálta meg visszahúzni a labdát, de a védők könnyedén felszabadítottak.
12'
Helyzet mindkét oldalon! Weszelovszky előbb lehúzott egy beadást, majd egyből indította a középpályáról induló Völgyit, aki egyedül mehetett kapura. Halász jól élt együtt a játékkal, messze elhagyta kapuját, végül jól zárva a szöget, lábbal negálta a ziccert. Rögtön kezdődött is egy ellentámadás, amely során Ács szúrta rá a labdát védője mellől 20-ról, de a vendégek portása vetődve fölé tudta tolni a kísérletet.
8'
Baján durva belépője sárga lapot ért.
7'
Szalma Ádám 28 méterről tüzelt, az önbizalmával nincs tehát gond, de az irányzék nem volt megfelelő. Alaposan kapu mellé ment a löket.
5'
A túloldalon Weszelovszky húzott le egy bal oldali beadást a támadók feje fölül.
4'
Bal oldali labdavesztés után a vendégek iramodtak meg, Völgyi elé került a labda, aki egy tolás után 18-ról bombázott két védő szorításában, de Halász nagyot vetődve hárította a próbálkozást.
1'
A hazaiak indíthatták útjára a labdát.
17.02: Némi csúszás várható, most érkeznek a bírók. Nagyjából öt perc lesz a késés. A hazaiak a szokásoknak megfelelően piros-sárga csíkos mezt, és piros nadrágot viselnek, míg az Újszentiván játékosai világoskék felsőt és sötétkék nadrágot választottak a mai napon. 16.50: Nagy várakozás előzi meg a rangadót, ami hűen tükröz, hogy igen szép számú közönség gyűlt össze Szentmihályon. Már most közel százan álldogálnak a korlátnál, dacára a nyári melegnek, a valódi, 30 fokos kánikulának. Az összecsapás és az élő közvetítés 17 órakor kezdődik Somodi Gábor sípjelére. Mindkét legénység 52 pontos, az Újszentiván egy mérkőzéssel többet nyert, ennek megfelelően vezeti a tabellát a St. Mihály FC előtt, de az aranyérem sorsa ezen a délutánon dőlhet el!

A találkozó elé:

Igazi aranycsatára készül a megye III. Szegedi csoport két gigásza, az Újszentiván SE és a St. Mihály FC. Az újszentivániak 52 ponttal vezetik a tabellát, a szentmihályiak pedig egyelőre 49 pontosak, ám óvás alatt áll a múlt vasárnapi 1-0-s, Algyő II. elleni vereségük (információnk szerint az Algyő a szabályokkal ellentétben nem adott meg első keretet tavaszra, így a visszajátszások kapcsán a szegedi együttes minden bizonnyal 3-0-lal meg fogja kapni ezt a mérkőzést - frissítve: a versenybizottság pénteken már meg is hozta ez irányú döntését). Amennyiben feltételezzük, hogy a 25. fordulóra fordulva mindkét legénység 52 pontos, egyértelmű, hogy ezen a rangadón dől el a bajnoki cím sorsa. A döntetlen a vendégeknek kedvezhet, hiszen több nyert meccsük van, ugyanakkor ismerve a feleket aligha valószínű, hogy itt bárki is ikszre fog játszani! A hazai gárdát a visszavágás vágya is fűtheti, hiszen ősszel Újszentivánon 6-2-es zakóba futottak bele a piros-sárgák: Völgyi Roland öt(!) találata mellett Kozma László volt eredményes, ezen gólokra csak Nagypál Zoltán és Baján Zoltán részéről érkezett válasz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.