Kultúra

Eredeti Koszta levél - hamis művön a vásárhelyi Múzeumok éjszakáján

Eredeti Koszta levél - hamis művön a vásárhelyi Múzeumok éjszakáján

2014. június 18., szerda
Eredeti Koszta levél - hamis művön a vásárhelyi Múzeumok éjszakáján
Hamis_Koszta_hatulja_

Egy különleges Koszta hamisítványt rejtenek el a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum Koszta kiállításán; az oda nem illő művet a látogatóknak kell megtalálniuk június 21-én, a Múzeumok éjszakáján. A festmény különlegessége, hogy a hátuljára egy eredeti Koszta József által írt levelet ragasztottak, amelyet írásszakértői tanúsítvány is alátámaszt, valamint egy illegális kiállítási igazoló címkével is ellátták a "műalkotást".

Szombat este, a Múzeumok éjszakáján

Koszta József

gyűjteményes kiállítása kapja a főszerepet a Tornyai János Múzeumban, Hódmezővásárhelyen. A tárlaton feltűnik

Annuska

, a mester múzsája és későbbi felesége, aki nemcsak szóba elegyedik, hanem közös fotóra is összeáll a látogatókkal. A est folyamán egy Koszta kvízzel várják a múzeumba betérőket: a feladatsor legfontosabb kérdése az lesz, hogy melyik kiállított alkotás a kakukktojás a kiállításon? Este fél tízkor Virágnak virága címmel

Kruzslicz Ferenc

virágkötő mester készíti el Koszta József virágcsendéleteit, a Városi Vegyeskar pedig virágdalokat énekel. A Tornyai János Múzeumban szombat este

Plohn József

fotóművész emlékére nyílik kamara-kiállítás, a múzeum udvarán drón reptetést tartanak a különleges jármű az épület felett lebegve a légi régészet lehetőségeibe enged bepillantást, a legkisebbeket bélyegfoglalkozásra várják, valamint bélyegeken mutatják be a régészeti világörökségeket is. A múzeum bejárata előtt egy a századforduló vidám hangulatát megidéző fotószalon ver sátrat, 19 órától malombajnokságot rendeznek a nemrégiben in-situ feltárt, Árpád-kori malomjáték másán. A múzeumi éjszaka fináléja, a Tornyai épületének fényfestése lesz a Rapcsák András úton. A Tornyai János Múzeum világos színű szárnyára a múzeum történetét, a gyűjtemények legszebb darabjait és a Koszta műveket bemutató zenés videóanimációt vetítenek 23.30-tól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.