Sport

Atlétika: Wirth Eszter aranyat nyert a Balatonmanen

Atlétika: Wirth Eszter aranyat nyert a Balatonmanen

2014. június 19., csütörtök
Atlétika: Wirth Eszter aranyat nyert a Balatonmanen
wirth_eszter_szaszafoto

2013-as ezüstérme után a Titán Triatlon Club versenyzője, Wirth Eszter idén első helyen végzett a Balatonman Triatlon Fesztivál speciál távján a hölgyek versenyében.

A szegedi atléta majd’ negyedórás előnyt szerzett az úszás alkalmával. Bár kerékpárral több mint tíz percet faragott a differencián az osztrák

Anke Boggasch

,

Wirth Eszter

a futás során a harmadik legjobb idővel is megtartotta vezető pozícióját. A speciál táv 1,9 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 10 kilométer futást követel meg az indulóktól. A titános sportoló a teljes versenyt 8 óra 25 perc 19 másodperc alatt teljesítette. „A kerékpár a legerősebb számom a három közül, ezért is választottam ezt a távot, másrészt pedig azért, mert talán ez készít fel a legjobban az ironmanre, amin jövőre már szeretnék elindulni. Az úszásnál 1200-an rajtoltunk egyszerre, ami nem volt egy egyszerű helyzet. A biciklizésnél pedig a szél fújt nagyon erősen, ami azzal együtt, hogy négy kört kellett teljesítenünk, ezáltal négyszer kellett felkapaszkodnunk egy 12 százalékos emelkedőn, alaposan megnehezítette a dolgunkat. Szerettem volna jobbat teljesíteni, mint a tavalyi eredményem. De visszagondolva arra, mennyivel nehezebb volt ezúttal a kerékpáros terep, illetve beleszámítva azt, hogy idén többet kellett futni három kilométerrel, tulajdonképpen elégedett vagyok az időmmel” – fogalmazott portálunknak Wirth Eszter. Hozzátette, a megmérettetés kiváló felkészülésnek bizonyult a három hét múlva Lengyelországban kezdődő kerékpáros világbajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.