A szőregi rózsaünnep kabalafiguráinak születéséről + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bio 259

Az idei rózsaünnep már a második, melyre óriás szalmabábukkal is hívogatnak a szervezők. A szőregi Virág- Dísznövény ÁFÉSZ előtti parkolóban felállított figurák különlegessége, hogy készítésük szinte az egész falut megmozgatja.

A kis szalmacsalád megálmodója, Széllné Tünde mellett segédkezett az állításon a szövetkezet elnöke, Széll Imre, a városrész önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi József, a szőregi gazdakör elnöke, Kerekes Ferenc, illetve Dicsőné Mónika, Lakatos Lajos nyugalmazott ügyvéd, és Rakonczai Tibor is. A bálákat az előző évhez hasonlóan Csabai Róbert biztosította, a bábok ruháját felesége, Csabainé Hédi varrta meg.

Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője, aki maga is szőregi lakos, hideg sörrel és üdítővel kedveskedett a serény falubelieknek. Rakonczai Árpád, és felesége pedig süteménnyel és pogácsával lepte meg a dolgos egybegyűlteket.

A helybeliek legnagyobb örömére a szalmacsalád idén gyarapodott is, megszületett ugyanis a tündéri Rózsika. A szőregiek mellett imáron három kedves szalmabábu is szeretettel hív és vár minden kedves látogatót a XVI. Rózsaünnepre, melynek részletes programját hamarosan sajtótájékoztató keretében ismertetjük.

Képgalériánkon keresztül Önök is részesei lehetnek a kis szalmacsalád születésének:

no images were found

Előző sztori

Neves íróvendégekkel nyit a 85. Ünnepi Könyvhét Szegeden

Következő sztori

Atlétika: ismét sikeres hétvégén vannak túl az SZVSE atlétái