Közélet

Ülőhely készült a TIK parkjának balesetveszélyes nyárfáiból + FOTÓK

Ülőhely készült a TIK parkjának balesetveszélyes nyárfáiból + FOTÓK

2014. május 20., kedd
Ülőhely készült a TIK parkjának balesetveszélyes nyárfáiból + FOTÓK
padok_tik02_gs

Kettő, balesetveszélyesnek ítélt fát kivágtak, kettőt pedig visszanyestek a József Attila Tanulmányi és Információs Központ és a Bölcsészettudományi Kar épülete közötti parkosított területen. A nyárfák törzsét helyben hasznosították, természetes ülőhely készült belőle.

Két terebélyes nyárfájától kellett búcsút venni a TIK épülete mellett lévő parknak, másik két japánakác pedig jelentős nyirbáláson esett át a napokban. "Műszaki vizsgálattal mérték fel a fák állapotát, melyből kiderült, hogy a két nyárfa már menthetetlen, belülről elkorhadt és balesetveszélyessé vált, így azok kivágása mellett döntöttünk. A mellette lévő japánakácok bizonyos részeit is gombás fertőzés támadta meg, melyeket visszanyeséssek orvosoltunk" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Frank Attila

, a TIK műszaki munkatársa. A kivágott részeket sem tüzelőnek hasznosították a dolgozók: a nyárfák törzsének rönkjeiből egy kis "asztalt" és köré "székeket" alakítottak ki, 100%-ig természetes ülőhelyet kínálva a parkban olvasó, tanuló egyetemisták számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.