Közélet

Környezetvédelmi razziát tartottak a Bakonyban

Környezetvédelmi razziát tartottak a Bakonyban

2014. május 31., szombat
Környezetvédelmi razziát tartottak a Bakonyban

Razziát szerveztek a Bakonyban a természetkárosítás, az orvvadászat és a falopás visszaszorítsa érdekében szombaton, az akció során az ellenőrök ezúttal nem bukkantak jogsértésre – tájékoztatta Tengerdi Győző, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

A vezérigazgató elmondta: az elmúlt időszakban megszaporodtak az erdőben jogsértések, a területen engedély nélkül közlekedő gépkocsik, motorkerékpárok, quadok száma, valamint a tiltott agancsgyűjtés. Megjegyezte: az előző évben a Verga Zrt. területén az orvvadászatból és falopásból eredő kár meghaladta a 15 millió forintot.

Tengerdi Győző

tájékoztatása szerint a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. tízezer hektáros területének ellenőrzésébe mintegy 60 ember kapcsolódott be, több mint 30 gépjárművel. A vezérigazgató elmondta: ezúttal csendes volt az erdő, amit a legutóbbi razzia hatásának tulajdonítanak, akkor ugyanis több mint tíz esetben kellett intézkedniük. Találtak viszont a területen egy szovjet gránátot, amelyet hamarosan ártalmatlanítani fognak a tűzszerészek - tudta meg az MTI. A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Honvédség, a Polgárőrség helyi szervezete, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Céljuk, hogy hatékonyabban ellenőrizzék a vadászati tevékenységet, visszaszorítsák a természetkárosítást, a falopásokat, az orvvadászatot, és az engedély nélküli technikai sportokat a környező erdőkben. Az év folyamán még számos, a mostanihoz hasonló razziát tartanak – jelezte Tengerdi Győző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.