/

Csalók járják a szegedi házakat

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csalók járják a szegedi házakat, akik csatornatisztításra hivatkozva kérnek el pénzt a lakóktól – hívja fel a figyelmet a Szegedi Vízmű Zrt.

Lakossági fogyasztói részéről ismét több bejelentést kapott a Szegedi Vízmű Zrt., miszerint ál-csatornatisztítók járják a várost, akik arra hivatkoznak, hogy érvényes szerződésük van a Vízművel, mely szerint a Vízmű megbízásából csatornatisztítást végeznek az egész városban. Díjuk 160 Ft /m, vagy összesen 2 500 Ft.

“A Szegedi Vízmű Zrt. ilyen jellegű megbízást nem adott senki felé sem, a Társaság pedig bejelentett igény alapján végez bekötővezeték javítást, tisztítást. Fontos, hogy itt nem a belső rendszer takarításáról van szó, mert azt bárki végezheti (erre a Szegedi Vízmű Zrt. nem adhat megbízást). A bekötővezeték a gerincvezeték és a telek közötti vezeték, ami a Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetésében van, így a bekötővezeték javítása, tisztítása díjmentes, a Szegedi Vízmű Zrt. ezt karbantartás keretében elvégzi. Ilyen esetekben a Vízmű szakemberei vízműves formaruhát viselnek, és vízműves emblémával ellátott gépkocsival, célgépekkel jelennek meg a helyszínen” – írja közleményében a Zrt.

A társaság kéri: ha ilyen tevékenységet észlelnek, tegyenek bejelentést a rendőrségen, illetve hívják a Szegedi Vízmű hibabejelentő számait: 62/420-155, 80/82-88-82.

Előző sztori

Lakossági fórumot tart Szegeden Kovács Béla jobbikos EP-képviselő

Következő sztori

Határozatlan ideig meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot