Sport

Budapesten lehet a vízilabda BL hatos döntője

Budapesten lehet a vízilabda BL hatos döntője

2014. május 30., péntek
Budapesten lehet a vízilabda BL hatos döntője
vizilabda_gs

Elképzelhető, hogy a magyar főváros ad otthont a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének 2018-2019-ben.

A legjobb európai klubcsapatok sorozatát záró Final Six esetleges Budapestre hozataláról azon a megbeszélésen volt szó, amelyet a BL idei hatos döntőjének alkalmából Barcelonában tartott az Európai Úszóliga (LEN) felső vezetése:

Paolo Barelli

elnök,

David Sparkes

főtitkár és

Gyárfás Tamá

s kincstárnok. A leendő eseményekkel kapcsolatban elhangzott, hogy a hatcsapatos finálét 2015-ben is Barcelonában rendezik, míg 2016-2017-ben Isztambul lesz a házigazda, ugyanakkor már most tárgyalni kívánnak a potenciális 2018-2019-es rendezőkkel. Gyárfás Tamás jelezte, hogy a 2021-es vb-pályázat kapcsán

Orbán Viktor

miniszterelnök azt kérte: az új, már 2016 végére elkészülő budapesti uszodakomplexumot a lehető legjobban használják ki a vizes sportágak, azaz további rangos eseményeket igyekezzenek elhozni a magyar sportdiplomaták. "Ebbe a sorba kiválóan illeszkedne a vízilabda BL-döntő is, azaz egyfajta kötelezettségvállalás nélküli előfoglalással éltem" - mondta Gyárfás Tamás az MTI-hez eljuttatott LEN-sajtóközlemény szerint. "Budapest prioritást élvezhet, de természetesen előbb egyeztetni kell a kormányzattal és a vízilabda-szövetséggel is, csak azután válhat hivatalossá a pályázatunk" - tette hozzá. A LEN ügyvezetése arról is döntött, hogy ezentúl a páratlan években két rövidpályás úszó Európa-bajnokságot rendeznek, egyet januárban, egyet pedig decemberben, mivel a páros esztendőkben a rövidpályás világbajnokságok miatt nem lehet megfelelő időpontot találni. 2015 elején az izraeli Netanya lesz a házigazda, míg a jövő decemberi esemény rendezőjéről a LEN Büro nyári, berlini ülésén döntenek: a tagoknak a svéd és a finn pályázat közül kell majd választaniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.