Vízilabda: idén is csak a bronzért küzdhet a Vincze-csapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diapolo_eger_mj-035Bár jól kezdett a Szeged Egerben, nem sikerült a bravúr: a bajnoki címvédő felőrölte a Vincze-csapatot, amely harmadik vereségével ismét csak a bronzéremért csatázhat majd.

A 14-8-as egri és a 10-8-as szegedi vereség után már eleve távolinak tűnt a Diapolo-Szeged számára a bajnoki döntő az elődöntő pénteki, Bitskey-uszodabeli harmadik felvonása előtt, ám Kunacék alaposan rácáfoltak a borúlátókra: a horvát világbajnok emberelőnyös gólja után Tóth Márton talált be, amire egy kettős emberelőnyt kihasználva tudott csak válaszolni Kevin Graham. Ám ez sem ért sokat ekkor, mert a parádézó Tisza-partiak kiállítást követően növelték előnyüket Tóth újabb góljával, ami után a negyed végén Juhász Zsolt büntetőjével lett 4-1, igaz, erre még jött egy válasz Bátori Bence részéről (2-4). A folytatásban kapta az emberelőnyöket az Eger, s az egyiket kihasználva Bedő Krisztián góljával 4-3-ra zárkóztak fel a hazaiak. Továbbra is számos kimaradt lövést és kapusbravúrokat láthattak a Bitskey Aladár Uszodába kilátogatók, végül Hárai Balázs emberfórban vette be Nagy Viktor kapuját, amivel egalizált a bajnoki címvédő. Sőt! Molnár Tamás kihagyott emberelőnyös lehetősége után Biros Péter értékesített büntetőjével már Dabrowski Norbert egysége vette át a vezetést két perccel a nagyszünet előtt, ám Kunac, ugyancsak egy fórt kihasználva egalizált. Nem figyeltek azonban a szegediek: 10 másodperccel a nagyszünet előtt Hárai szép kapáslövéssel ismét az Egert hozta nyerő helyzetbe (6-5).

A harmadik negyedben sorra hagyta ki emberelőnyös lehetőségeit a Szeged, pedig harcoltak ki fórokat bőséggel Kiss Csabáék. A sors iróniája, hogy aztán hosszú gól nélküli percek elteltével Biros is épp létszámfölényben találva be növelte a hazaiak előnyét. A negyed végén aztán megrázta magát az Eger a Hegedüs Gábor kipontozódása után már csak két minőségi cserét felvonultató szegediekkel szemben: Kovács Gábor és Bátori akciógólokkal növelték négygólosra a hazai előnyt, 9-5-ös negyedzárással kvázi eldöntve a meccs sorsát és a döntőbe jutás kérdését. Ennek tudatában a negyedik negyedben a két fáradt alakulat már nem nagyon hajtott, sokáig nem is esett gól ezúttal sem, az emberelőnyös helyzeteket pedig továbbra sem volt ereje kihasználni Vincze Balázs alakulatának. A hajrában még parádézott egy sort az Eger: Kovács és Salamon Ferenc is bevette Nagy kapuját, így végül 11-5-ös győzelmet arattak a hevesiek.

A bronzéremért a Szeged a Honvéddal fog megmérkőzni, miután Vad Lajos egysége harmadszor is alulmaradt a szolnokiakkal szemben a másik ágon.

Férfi vízilabda OB I elődöntő 3. mérkőzés:

ZF-Eger – Diapolo-Szeged VE 11-5 (2-4, 4-1, 3-0, 2-0)
Eger, Bitskey-uszoda. Vezette: Csanádi Zsolt, Székely Balázs.
Eger: Bisztritsányi – Gór-Nagy, Bundschuh, Graham 1, Bátori 2, Hárai 2, Biros 2/1. Csere: Salamon 1, Bedő 1, Varga II. Zs., Kovács 2, Lőrincz, Zalánki. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.
Szeged: Nagy V. – Kiss Cs., Juhász 1/1, Kunac 2, Seman, Hegedüs, Tóth M. 2. Csere: Molnár T., Decker Á., Zsigri, Jansik Sz. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 9/4, ill. 12/4.
Kettős emberelőny: 1/1, ill. -.
Ötméteres: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hegedüs (22′).
Az elődöntős párharc végeredménye: 3-0 az Eger javára.

Előző sztori

Állattenyésztési napok Vásárhelyen – kamarai tájékoztatóval és kézműves helyi termékekkel

Következő sztori

Szloszjár György lett az Év tájépítésze