Sport

Labdarúgás: gólzáporral avatta új szentélyét a St. Mihály FC + FOTÓK

Labdarúgás: gólzáporral avatta új szentélyét a St. Mihály FC + FOTÓK

2014. április 26., szombat
Labdarúgás: gólzáporral avatta új szentélyét a St. Mihály FC + FOTÓK
szentmihaly_bakto17_gs

Futballünnep volt Szentmihályon: átadták a településrész modern, új füves nagypályáját, melyet a Baktó-Petőfitelep elleni kilencessel köszöntöttek a piros-sárgák 500 néző előtt!

Az új labdarúgópálya átadásáról külön cikket olvashatnak majd a SZEGEDma.hu-n!

Szeged-Szentmihály, 500 néző
2014. április 26., 16.00
St. Mihály FC
Baktó-Petőfitelep
A meccs véget ért.
játékvezető: Tóth Csaba • asszisztens: Szilágyi József, Hegyi Eszter
9
-
1

A megyei III. osztály Szegedi csoport 19. fordulójában:

St. Mihály FC - Baktó-Petőfitelep 9-1 (6-0).

Szeged-Szentmihály, 500 néző, vezette: Tóth Csaba (Szilágyi József, Hegyi Eszter).

St. Mihály FC:

Halász (Jani 46') - Miklós Nagy, Csobán R., Laska (Hágelmann 61'), Rovó (Répás 46'), Szalma, Sándor, Mangó (Kaszab 46'), Ács (Tóth 70'), Baján (Olajos 61'), Nagypál (Bányik 46'). Játékos-edző: Halász Krisztián.

Baktó-Petőfitelep:

Harkai - Sávai, Molnár, Kis B. (Pálinkó 46'), Batki, Kis Zs., Kiss Sz., Tranger, Czomba, Paszternák, Lengyel. Játékos-edző: Pálinkó Attila.

Gólszerzők:

Ács S. (10', 29' - 11-esből, 34', 42'), Nagypál Z. (25'), Laska S. (38'), Hágelmann T. (83'), Olajos Cs. (85', 90'), illetve Pálinkó A. (81')

Kiállítva:

Kiss Sz. (66'), Kis Zs. (88')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Véget ért a történelmi összecsapás, kiütéses sikerrel avatta új pályáját a St. Mihály FC.
90'
GÓÓÓL 9-1! Nincs még vége a gólesőnek, Répás ment el, majd tanárian szolgálta ki Olajost, aki a jobb alsóba perdített.
88'
Kis Zsoltot második sárgával kiállították, így kilenc fővel fejezi be a vendégcsapat.
85'
GÓÓÓL 8-1! Olajos Csaba ezúttal nem passzolt, nem teketóriázott, 22 méterről elképesztően nagy gólt ragasztott a baktói ketrec jobb felső sarkába.
83'
GÓÓÓL 7-1! Elvesztette szüzességét a piros kapu is. Olajos Csaba beindulása után Hágelmann Tamás cselezgetett, majd kivárt egy picit, és higgadtan gurított a hálóba.
81'
GÓÓÓL 6-1! Pompás tizenhatoson belüli összjátékot követően megérdemelten szépítettek a vendégek. Paszternák Zoltán szolgálta ki Pálinkó Attilát, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. A sárga kapuba immár hetedszer találtak be a csapatok...
77'
Gálamérkőzés zajlik Szentmihályon, technikai bemutató parádés megoldásokkal mindkét oldalon, nem a küzdelem és a góllövés a hangsúlyos, hanem a játék öröme, egymás és a közönség szórakoztatása. Szép lövésekből azért nincs hiány, ám nem állíthatjuk, hogy a kapusokat túlzottan foglalkoztatnák ezek a kísérletek. A három pont sorsa eldőlt, a helyiek pedig az estébe nyúlóan folytathatják majd örömünnepüket. Büszkék is lehetnek pályájukra, csapatukra!
72'
Jól szórakozik a közönség, a fiúk is igyekeznek fokozni a hangulatot, a trükköket részesítik előnyben, még a góllövés rovására is. Mindkét egység játékosai sok esetben meghalnak a szépségben, semmiképpen sem beszélhetünk racionális célfutballról, persze nem is kell, hogy ez a derbi erről szóljon. A vasút felőli kapu még mindig érintetlen, a drukkerek találgatják, beveszik-e majd kedvenceik a hátralévő szűk húsz percben.
67'
Szebbnél szebb akciók futnak most a látogatók ketrece felé, ám a piros kaput továbbra sem sikerül bevenniük a szentmihályiaknak.
66'
Szegényt embert még az ág is sújtja! Emberhátrányba kerültek a vendégek, második sárga lappal Kiss Szabolcs kényszerült elhagyni a játékteret.
61'
Gőzerőkkel rohamoznak a szentmihályiak. Kettős cserét is végrehajtottak ismét: Laska és Baján le, Hágelmann és Olajos be.
56'
Támadásban maradtak a hazaiak ebben a játékrészben is, ám a vendégek kapuja a második félidőben még érintetlen. A közönség izgatottan figyeli és várja, mikor sikerült felavatni a piros ketrecet is.
51'
Csordogál a játék itt az első percekben, komolyabb veszély egyik kapu előtt sem alakult ki.
47'
A szünetben a hazaiak három helyen változtattak: Halász kapust Jani váltotta, Mangó és Rovó helyett pedig Répás és Kaszab érkezett. A másik oldalon Kiss B. nem folytatja, Pálinkó a pályán.
46'
A Baktó-Petőfitelep kezdte a második félidőt. A St. Mihály FC a szünetben elbúcsúztatta három visszavonuló futballistáját, Rupp Attilát, Zakar Sándort és Tóth Zoltánt. Valamennyien nagy tapsot kaptak!
SZÜNET!
45'
Véget ért az első felvonás.
42'
GÓÓÓL 6-0! Szinte hihetetlen: Ács Sándor 11 méterről fejelt a hálóba egy jobb oldali beadást, ügyesen ívelte át fejjel a kicsit kint álló kapust. Óriási az ünnep Szentmihályon, a fiesztához pedig ezúttal csak asszisztál az egyébként rendkívül szimpatikus másik szegedi társaság.
38'
GÓÓÓL 5-0! Úgy tűnik, szétesett a vendégcsapat, talán az atmoszféra megfogta őket, miközben szárnyakat adott a szentmihályiaknak! Laska Sándor is bevette ugyanis a vendégek ketrecét. Mangó Ferenc készítette elő, legalább öt embert cselezett ki, majd önzetlenül gurított vissza. Laska 14 méterről tüzelt, kissé eltörte a bogyót, de éppen így lett jó, a jobb kapufáról vágódott a hálóba.
34'
GÓÓÓL 4-0! Laska, Szalma, Ács volt a labda útja, majd Ács Sándor 26 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Góleső a sárga kapuba, parádéznak a hazaiak! Ács pedig újra (legalább) mesterhármasig jut a Baktó-Petőfitelep ellen, mint ősszel tette.
29'
GÓÓÓL 3-0! Ács Sándor kíméletlenül vágta a sárga kapu közepébe a tizenegyest, miközben a hálóőr balra mozdult el.
28'
Mangó Ferencet vágták fel a vendégek a tizenhatoson belül, következik a szentmihályi pálya első tizenegyese!
25'
GÓÓÓL 2-0! Növelte előnyét a Szentmihály! Nagypál Zoltán a 16-oson belül lefordult, egyet tolt a labdán, majd az immár 500 fős közönség nagy boldogságára a bal felső sarokba bombázott! Innen azért már nem lesz könnyű dolga a Baktó-Petőfitelepnek, ha pontot akar csenni.
20'
Mindent maradt a régiben, kicsit többet támad a pályaválasztó, ám a vendégeken is látszik, nem azért jöttek, hogy eljátsszák az áldozati bárány szerepét. Ki kell emelni, nagyon sportszerű eddig a találkozó, ami nem azt jelenti, hogy ne lenne férfias és kemény. Komoly izgalmakra van még itt kilátás!
15'
Változatos a mérkőzés, mindkét együttes igyekszik akciózni. Egyik fél sem alakított ki mezőnyfölényt, habár a hazai támadások némiképp veszélyesebbek.
10'
GÓÓÓL 1-0! Nagypál Zoltán bal oldali beadását Ács Sándor lőtte a hálóba, ezzel megszerezte a vezetést a szentmihályi alakulat, hatalmas az öröm a nézőseregben! Eddig jól tartotta magát a Baktó-Petőfitelep, kérdés, a hirtelen jött találat mennyiben változtatja majd meg a játék képét. Ács egyébként - mint írtuk - ősszel triplázott a két csapat meccsén, az első lépést ezúttal is megtette efelé...
6'
Jó iramban zajlik a játék, egyelőre kiegyenlített a küzdelem. Nagyon helyzetet még egyik fél sem alakított ki. Kiváló a hangulat, rengeteg ember a pálya körül, öröm ilyet látni a szegedi labdarúgásban!
1'
Megkezdődött a pályaavató összecsapás, melynek esélyese a hazai St. Mihály FC, ám a Baktó-Petőfitelep ezúttal borsot törne vendéglátója orra alá. A két klub között remek a viszony, ám most kétszer 45 percig nincs helye a barátságnak! A piros-sárgák hozták játékba a lasztit.
16.00: Köszöntünk mindenkit a frissen felavatott szentmihályi pályáról, amely környezetével együtt csodaszép! A létesítményt az MLSZ részéről Nyilasi Tibor, valamint Nógrádi Tibor megyei igazgató, a városrész önkormányzati képviselője és Gyimesi László tanácsnok adta át, Liszkai Tamás plébános áldotta meg. Az ünnepségen Gyimesi Kálmán operaénekes, Szeged díszpolgára is közreműködött. A hölgyek és az öregfiúk már tesztelték is a gyepet, rengeteg a néző, a megye III-as felnőttmeccs mintegy negyedóra múlva kezdődik! Az új labdarúgópálya átadásáról külön cikket olvashatnak majd a SZEGEDma.hu-n!A derbi és az online közvetítés 16 órakor indul Tóth Csaba sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A 19. fordulót megelőzően a 38 pontos Pázsit vezeti a megye III. Szegedi csoportot, megelőzve a 37 pontos Újszentivánt, valamint a 36 ponttal álló St. Mihály FC-t és a 33 pontos UTC II.-t, úgy, hogy a harmadik és negyedik helyezett együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, míg a két éllovas még nem volt szabadnapos. Elképesztő a harc tehát az aranyéremért, a feljutásért. A Baktó-Petőfitelep 21 pontjával jelenleg a nyolcadik. A St. Mihály FC számára létfontosságú a győzelem, sikerrel avatnák fel vadonatúj pályájukat is. Ősszel idegenben 3-2-re verték Pálinkó Attiláékat Ács Sándor mesterhármasának köszönhetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.