Karate: 15 magyar, köztük szegediek a tamperei Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kohegyizoltan_karate

Negyvenhárom ország 480 versenyzője – köztük 15 magyar – részvételével rendezik meg csütörtöktől vasárnapig Tamperében az idei, sorrendben 49. karate Európa-bajnokságot.

A hazai sportági szövetség szerdai összefoglalójában kiemelte, hogy a magyarok a 2013-as budapesti Eb-n öt bronzéremmel minden idők legjobb eredményét érték el. A szakvezetés bízik benne, hogy ezúttal is születik érem.

A tavalyi Eb-dobogósok közül hárman lépnek tatamira Helsinkiben: a szegedi Lassingleitner Fruzsina, továbbá Bartha Nikola és Metzger Sandra; utóbbi kettő Budapesten egyéniben és csapatban is harmadik lett. Tóth Beatrix viszont sérülése miatt nem indul.

A finnországi kontinensviadal első két napján a selejtezőket és a vigaszági mérkőzéseket bonyolítják le, majd szombaton és vasárnap a bronzmérkőzéseket és a döntőket.

A Tisza Volán SC karatésai közül, a női 61 kilogrammban induló Lassingleiteren kívül a férfiak 84 kilós küzdelmeiben Höning Alexander áll tatamira, továbbá a csapat tagja még Kőhegyi Zoltán is.

A magyar Eb-indulók:

formagyakorlat:
férfiak: Ocsovai Gergő
nők: Sterck Laura

küzdelem:
férfiak:

60 kg: Hübner András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Virág András
84 kg: Höning Alexander
+84 kg: Molnár Dániel

nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Bánházi Zsófia
61 kg: Lassingleitner Fruzsina
68 kg: Metzger Szandra
+68 kg: Bartha Nikola

férficsapat: Hárspataki Gábor, Höning Alexander, Kőhegyi Zoltán, Molnár Dániel, Szegedi Döme, Tadissi Martial, Virág András
női csapat: Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Metzger Szandra, Molnár Réka

Előző sztori

Indiai kender termesztése miatt vádat emeltek egy szentesi férfi ellen

Következő sztori

Jelentős késések a szolnoki és a szegedi vasútvonalakon