/

Felszámolás ellenére működő éttermet talált a NAV

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komárom-Esztergom megyében egy felszámolás és cégnyilvántartási törlés ellenére működő éttermet talált a NAV, a nyomozók a pontosan vezetett “fekete” nyilvántartásból húszmillió forintra becsülik az eltitkolt bevételt – tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Ráskai Rita elmondta, az étterem teljes berendezéssel, árukészlettel és pénztárgéppel működött úgy, hogy a felszámoló erre nem adott engedélyt, és a társaságot a cégnyilvántartásból is törölték Az ügyvezető bevételeivel sem a felszámolónál, sem az adóhivatalnál nem számolt el. A pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök több százezer forint értékben foglaltak le italokat és pénztárgépeket. A házkutatás során az iratok között az üzlet illegális tevékenységéről vezetett “fekete” nyilvántartást is megtalálták.

Az üzletvezető a gyanú szerint csődbűncselekményt és költségvetési csalást követett el, a pénzbírság mellett a büntetőeljárás során akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Előző sztori

Virágvasárnapi szertartások, programok országszerte

Következő sztori

Rabszolgaként dolgoztatott két férfit éveken át egy sándorfalvi vállalkozó