Közélet

Felszámolás ellenére működő éttermet talált a NAV

Felszámolás ellenére működő éttermet talált a NAV

2014. április 11., péntek
Felszámolás ellenére működő éttermet talált a NAV

Komárom-Esztergom megyében egy felszámolás és cégnyilvántartási törlés ellenére működő éttermet talált a NAV, a nyomozók a pontosan vezetett "fekete" nyilvántartásból húszmillió forintra becsülik az eltitkolt bevételt - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Ráskai Rita

elmondta, az étterem teljes berendezéssel, árukészlettel és pénztárgéppel működött úgy, hogy a felszámoló erre nem adott engedélyt, és a társaságot a cégnyilvántartásból is törölték Az ügyvezető bevételeivel sem a felszámolónál, sem az adóhivatalnál nem számolt el. A pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök több százezer forint értékben foglaltak le italokat és pénztárgépeket. A házkutatás során az iratok között az üzlet illegális tevékenységéről vezetett "fekete" nyilvántartást is megtalálták. Az üzletvezető a gyanú szerint csődbűncselekményt és költségvetési csalást követett el, a pénzbírság mellett a büntetőeljárás során akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.