Közélet

Van telitalálatos szelvény az ötöslottón

Van telitalálatos szelvény az ötöslottón

2014. március 15., szombat
Van telitalálatos szelvény az ötöslottón
lottolaz01_gs

Van telitalálatos szelvény az ötöslottón, egyetlen szelvénnyel találták el mind az öt számot a 11. héten. A nyeremény a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 3 054 187 380 forint.

Az ötöslottó televízióban közvetített számsorsolásán, szombaton a következő nyerőszámokat húzták ki: 5, 10, 54, 59, 80. A Joker játékban is volt "telitalálat", az egy darab Jokerre 20 868 990 forintot fizetnek. Legutóbb tavaly szeptemberben volt ötös a lottón, akkor szintén egyetlen telitalálatos szelvény volt, amely ugyancsak több mint hárommilliárdot ért. Az akkori, 3 milliárd 87 millió forintos nyeremény a negyedik volt a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki. A nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között. Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A nyeremények felvételére a nyertes játékhoz tartozó sorsolás napját követően 90 nap áll rendelkezésre. A jelentkezés után a Szerencsejáték Zrt. munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van. A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalással történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára. A jogszabályok szerint az ötöslottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie. A 12. héten várható főnyeremény 85 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.