Közélet

Több járásra másodfokú, Csongrádra citromsárga riasztást adtak ki

Több járásra másodfokú, Csongrádra citromsárga riasztást adtak ki

2014. március 16., vasárnap
Több járásra másodfokú, Csongrádra citromsárga riasztást adtak ki

Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható viharos szél miatt vasárnap kora délután. Ezeken a területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Vas, Zala és Baranya megye kivételével az egész országban viharossá fokozódhat a szél. Ezek között Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint Budapesten is készülni kell arra, hogy a nap folyamán a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Emellett Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Mint írták: a délnyugati megyéket leszámítva vasárnap is sokfelé várhatók viharos széllökések. Főként az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-100 kilométer/órát is. Emellett többnyire erősen felhős ég lesz a jellemző, de a nyugati, délnyugati megyékben hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Délután főként a Dunától keletre alakulhat ki még több helyen kisebb eső, záporeső. A hőmérséklet kora délután általában 12 és 17 Celsius-fok között alakul, de délnyugaton ennél 1-2 fokkal melegebb is lehet. Késő estére 7-13 fok közé hűl le a levegő. Az előrejelzés szerint hétfő hajnalban átmenetileg kissé gyengül a szél, de napközben az ország északnyugati és középső részén újra számítani kell viharos (akár 75 kilométer/órás) széllökésekre - írta a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.