Kultúra

Sonkodi Rita festőművész tart tárlatvezetést kiállításán az Alföldi Galériában

Sonkodi Rita festőművész tart tárlatvezetést kiállításán az Alföldi Galériában

2014. március 6., csütörtök
Sonkodi Rita festőművész tart tárlatvezetést kiállításán az Alföldi Galériában
IMG_0003

Sonkodi Rita festőművész sajátos képi világú, lírai alkotásai a "boldog békeidők" idilli hangulatát idézik meg: azt a kort, amikor a nők még úri hölgyek, a férfiak úriemberek voltak. A Félúton című gyűjteményes kiállításon március 7-én, pénteken 15 órától a művésznő kalauzolja az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

Sonkodi Rita

a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomázott, később Temesváron szerzett tudományos fokozatot. Jelenleg az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának tanára, emellett számos hazai önálló kiállítást rendezett az elmúlt években. Önmagát igazi női festőnek vallja, akinek családja és munkája mellett a festés az egyik legfontosabb lételeme. Sonkodi Rita lírai hangvételű művei magukban hordozzák Goethe gondolatát, miszerint a női természet közeli rokona a művészetnek. A szegedi festőművész gyűjteményes kiállításán versek, idézetek, a Nyugat költőinek múzsái és a "boldog békeidők" polgári világa ihlette alkotásokkal találkozhatnak az Alföldi Galériába ellátogatók. Művészetére komoly hatással van az irodalom, a kiállításon föltűnnek az irodalmi idézetekhez készített grafikák éppúgy, mint a Nyugat folyóirat jeles szerzőinek használati tárgyait, illetve múzsáit megörökítő festmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.