Bulvár

Letartóztatták a vásárhelyi késes taxirablót

Letartóztatták a vásárhelyi késes taxirablót

2014. március 25., kedd
Letartóztatták a vásárhelyi késes taxirablót

Elrendelte előzetes letartóztatását a Szegedi Törvényszék annak a férfinak, aki késsel megfenyegette az őt szállító taxist, majd elhajtott járművével szombaton, Hódmezővásárhelyen.

Amint arról korábban beszámoltunk

, március 22-én 17 óra 54 perckor egy férfi szállt be Szegeden a Mars téren egy taxiba. A fuvar először az algyői Tisza-hídig, majd Hódmezővásárhelyig szólt. Amikor megérkeztek a városba, az utas közölte, hogy mégis Mártélyig szeretne eljutni. A sofőr azt válaszolta, hogy nem vállalja a fuvart, ezért a férfi szálljon át egy helyi autóba. Az utas ekkor kabátjából egy kést vett elő, amivel fenyegetőzni kezdett. A taxis kiugrott a járműből, támadója pedig átült a kormány mögé és elhajtott. A bejelentést követő 15 percen belül a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság helyszínre irányított járőrei a régi Tisza töltésen feltartóztatták a menekülő

M. Lászlót

. A 40 éves férfi a taxiból kiszállva ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért a járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták elfogni és előállítani a rendőrkapitányságra. A nyomozók felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Részletes beismerő vallomást tett, de tettére érdemi magyarázatot nem adott. M. Lászlót a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően őrizetbe vette. A 40 éves férfi tett még egy kísérletet a szabadulásra. Miközben a rendőrök a mellékhelyiséghez kísérték, megpróbált elszaladni, de az egyenruhások elfogták. Így fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult ellene. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet kedden a Szegedi Törvényszék el is rendelt, mivel az indoklás szerint "a gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmények egyike kiemelkedő tárgyi súlyú (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő), valamint őrizetbe vételét követően szökést kísérelt meg, így alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, valamint a további eljárási cselekményeken való részvétele nem lenne biztosított, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt" - olvasható a törvényszék jelentésében. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be szabadlábra helyezés érdekében, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.