Közélet

Jobbik: a szétosztott kommunista nyugdíjaktól a bányanyitásig + FOTÓK

Jobbik: a szétosztott kommunista nyugdíjaktól a bányanyitásig + FOTÓK

2014. március 14., péntek
Jobbik: a szétosztott kommunista nyugdíjaktól a bányanyitásig + FOTÓK
jobbik07

A Fidesz is a multinacionális tőke hatása alatt működik, intézkedései látszatra azok, amik, vagy megkésettek, vagy a Jobbiktól lettek „importálva” - hangzott el a radikálisok péntek esti szegedi fórumán.

A március 15-i nemzeti ünnepünk előestéjén a szegedi szimpatizánsainak lakossági fórumot ajándékozott a helyi Jobbik

Gyöngyösi Márton

országgyűlési képviselő vendégeskedésével, akivel együtt a párt szegedi vezetése megkoszorúzta a Klauzál téri Kossuth-szobrot is.

A kommunista luxusnyugdíjakat szétosztaná a Jobbik

Rácz Tibor

szegedi alelnök, az 1-es szegedi választókerület országgyűlési képviselőjelöltje a radikálisok Kimondjuk, megoldjuk című kampánykiadványhoz fűzte fel gondolatait elmondva, hogy csak a Jobbiknak van valódi programja, a Fidesz és az MSZP egymás besározásával foglalkozik a kampányban, ellenben ők bemutatják, hogy miként képzelik el a munkahelyteremtést, a közbiztonságot és az elszámoltatást. Ezért pártjuk nem is árul zsábamacskát, nem véletlen tehát az sem, hogy

Vona Gábor

a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt, és ha kormányra kerülnek, az elmúlt 24 évet fogják leváltani. „Tegye fel a kezét, aki szerint az elmúlt időszakban nem csak egy

Simon Gábor

volt” – hangzott a kérés, majd lendültek is a karok a magasba szép számmal. Rácz ki is emelte a fórumon, hogy miért fontos a valódi elszámoltatás, a mentelmi jog eltörlése, a kommunista idők vezetői luxusnyugdíjainak elvétele és szétosztása a kisnyugdíjasok közt, az ügynöklisták nyilvánosságra hozása, a titkosítások feloldása.

Tóth Péter

, a Jobbik megyei és szegedi elnöke, a 2-es szegedi körzetben induló jelölt szerint a kormány olyan szimbólumokat tett banálissá, mint a „nemzeti” jelzőnk, a koronánk vagy épp a „szabadságharc” kifejezésünk. Utóbbinak különösen fontos lenne visszaadni valódi jelentését, ugyanis Tóth elmondása szerint a gazdasági szabadságharc akkor valósul meg, ha a Tesco kivonul, és a stratégiai ágazataink a francia államtól visszakerülnek hozzánk. „Most nem a császári csapatok tartózkodnak itt, hanem a multik helytartói. Nem éppen jó érzés, hogy mikor fizetem a sárga csekket, akkor annak a francia államnak fizetek, melynek Trianont köszönhetjük. A gazdasági szabadságharc sikeréről akkor beszélhetünk, ha összecsomagol a szomszédban a Démász. Ezt a valódi harcot pedig egyedül a Jobbik indíthatja el” – emelte ki Tóth.

Gyöngyösi: a Fidesz úgy beszél, mint a Jobbik, de úgy tesz, mint az MSZP

Gyöngyösi Márton

országgyűlési képviselő is csatlakozott az előtte szólókhoz kifejtve, hogy a kormányzásban végre paradigmaváltásra lesz szükség, amit pártja tud egyedül garantálni. Az ország adottságához kell igazítani a munkahelyteremtést, a gazdaságélénkítést. A programjuk részletesen lefekteti ezeket a területeket. Ilyen a mezőgazdaság, élelmiszer-, feldolgozóipar, a bányák újranyitása, vízi erőművek építése a folyóinkon, otthonteremtés a magyar építőipar ágazatának bevonásával, az egészségturizmus és az infokommunikáció. „Azért életszagú és reális a programunk, mert az országjárásaink során meghallgattuk az emberek problémáit, és beépítettük azokat elképzeléseink közé” – hangsúlyozta, majd azt is elmondta az országgyűlési képviselő, hogy nem árt vigyázni a Fidesszel, mert „úgy beszél, mint a Jobbik, de úgy cselekszik, mint az MSZP”. Itt megtudhattuk, hogy Gyöngyösi szerint hogyan nyúlta le a kormány a rezsiháborúhoz az ötletet, amit 2010 nyarán már felvetett a Jobbik, akik szakértőivel kiszámolta, hogy a magyarországi közműcégek árképzésében 30 százalék extrapofit van, azonban a Fidesz nem lépett azonnal, hanem a kampányra hangolva kezdte meg a rezsicsökkentést. Szerinte közös a felelőssége abban az előző kormányoknak, hogy 1997-ben az energiaszektort azzal az érvvel privatizálták, hogy az állam nem jó gazda, közben mégis a francia állam tette rá a kezét egy olyan szerződéssel – amit a Horn-kormány kötött meg -, hogy a saját profitján felül a kormányzat a közpénzből garantál még 8 százalékos hasznot az árképzésben. Gyöngyösi több területet is említett, ahol látszatintézkedéseket vél felfedezni valódi helyet. Ilyen a devizahitelesek ügye, ahol engedték a korábbi törvények, hogy uzsorakamatot szedjenek a bankok, miközben a kétharmados erejével azonnal meghúzhatta volna a vonalat az Orbán-kormány. De úgy véli, hogy a legnagyobb nemzeti kincsünk védelmében, a föld megóvásában született törvény sem nyújt valódi védelmet, mert uniós polgár hozzájuthat majd magyar földhöz. A gazdasági szabadságharc kudarcára pedig a bankadót hozta fel Gyöngyösi, ahol saját tapasztalata szerint is nem tudták garantálni azt, hogy bank ne hárítsa rá az ügyfelekre a bevételei kiesését, például a megemelt tranzakciós díjjal. Összegezve megtudhattuk, hogy a Fidesz ugyanúgy a nagy, multinacionális tőke hatása alatt áll és működik, mint elődjei, intézkedései látszatra azok, amik, ha meg nem, akkor megkésettek, vagy a Jobbiktól lettek „importálva”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.