Közélet

A halláskárosultak világáról tart előadást Makón és Szegeden Weisz Fanni

A halláskárosultak világáról tart előadást Makón és Szegeden Weisz Fanni

2014. március 17., hétfő
A halláskárosultak világáról tart előadást Makón és Szegeden Weisz Fanni
parlament04_gs

Kedden Csongrád megyei általános iskolákba látogat Weisz Fanni, a siket szépségkirálynő. A Makón és Szegeden tartandó előadásával összesen 300 diák figyelmét fogja irányítani a halláskárosultak nehézségeire és arra, hogy a hallók miként lehetnek a siketek segítségére. Makón esélyegyenlőségi foglalkozások szervezésével készülnek a fogadására a gyerekek.

Weisz Fanni

a Maros-parti városban Esélyegyenlőségi napon vesz részt, amelyet a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezett. Itt március 10 és 18 között több alkalommal is szó esik egészségkárosodással, fogyatékossággal élők problémáiról. Olyan foglalkozásokat szerveztek az intézmény Bartók épületének pedagógusai, amelyek segítenek megismerni a siketek, mozgáskorlátozottak, vakok mindennapjait. A gyerekek kipróbálhatják a szájjal, lábbal festést, vagy azt, hogyan lehet színkottával zenélni. Kerekesszékkel megoldandó feladatok is lesznek, mint például a közlekedés épületen belül, vagy boldogulás olyan hétköznapi élethelyzetekben, mint például egy asztal megterítése. A feladatok megoldásáról kiállítást, és fényképgalériát készítenek, amelyet március 18-án készülnek bemutatni a hallássérült szépségkirálynőnek. Weisz Fannit erre a napra várják, hogy előadást tartson az ép, egészséges iskolásoknak a siketek életéről. A csend világából a csend hangjáig című előadás során saját példáján keresztül meséli el, mit jelent hallás nélkül születni, és hogy halló édesanyja hogyan tudott megküzdeni a számára ismeretlen akadályokkal. A 10 órakor kezdődő előadáson a Bartók és az Almási épület diákjai lesznek jelen, mintegy százan. Aznap délután 14 órától a szegedi Gregor József Általános Iskola tornatermében hasonló programon vesz részt. Az esélyegyenlőségi aktivistát, aki évek óta nagyon sokat tesz az egészség-károsultak elfogadtatásáért itt kétszáz diák várja majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.