//

Nem hirdettek ítéletet a szegedi csalibringát ellopó férfi ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

brigalopas01_gsElőször kerülhetett volna hivatalosan is pont a Tolvajkergetők szegedi csoportjának akciójára szerda délután, amikor a tavaly július óta előzetesben lévő kerékpártolvaj ügyében hirdettek ítélethozatalt. A Szegedi Járásbíróság azonban határozatlan időre elnapolta az ügyet.

K. Sándor még 2013. július 28-án tulajdonította el a Tolvajkergetők szegedi aktivistáinak csalikerékpárját, melyet (pár poharazós megállót is útba ejtve) a Boldogasszony sugárúton lévő lakására vitt. A nyomkövetőnek köszönhetően gyorsan megtalálták a meglovasított kétkerekűt: a kiérkező rendőrök bilincsbe verve állították elő a Szeged Városi Rendőrkapitányságon a biciklitolvajt, akinek a lopáson túl garázdaság miatt is felelnie kellett, mivel erőszakosan lépett fel az őt számonkérő személyek ellen.

Szerda délután a Tolvajkergetők helyi csoportjának képviseletében Dovalovszki András is megjelent a Szegedi Járásbíróságon hirdetett ítélethozatalra. Mint mondta, a vádlott a tulajdonukban lévő, 209 ezer forintos értékű biciklit vitte magával, majd velük szemben is erőszakosan lépett fel, miután kérdőre vonták tette miatt. Az eddig előzetes letartóztatásban lévő férfi ügyének ítélethozatalát azonban elnapolták, egyelőre sem az okról, sem pedig a következő időpontról nem adtak tájékoztatást.

Előző sztori

Előbb baltával, majd késsel támadt férjére a baksi nő

Következő sztori

Bajnai szerint a forintgyengülés felzabálja a rezsicsökkentést