Közélet

Megtelt a rektori az SZTE-s nyílt napon + FOTÓK

Megtelt a rektori az SZTE-s nyílt napon + FOTÓK

2014. február 8., szombat
Megtelt a rektori az SZTE-s nyílt napon + FOTÓK
DSC_3869

Az SZTE összes karával megismerkedhettek az érdeklődők szombaton a rektori hivatal épületében tartott összegyetemi nyílt napon. Amellett, hogy az universitas nyújtotta lehetőségekről tájékoztatták őket, a leendő hallgatók és szüleik a felsőoktatásban végbement legfontosabb változásokról is informálódhattak.

Több száz érdeklődő lepte el a rektori hivatal átriumát szombaton, ahol a Szegedi Tudományegyetem összegyetemi nyílt napot hirdetett. Az érettségi előtt álló fiatalok mellett szülők is nagy számmal érkeztek, hogy az universitas által nyújtott lehetőségekről tájékozódjanak: a rektoriban az egyetem mind a 12 karának képviselői várták őket naprakész információkkal.

Nagy érdeklődés mellett egy rendhagyó szülői értekezletet is tartott Homoki-Nagy Mária, a szegedi egyetem oktatási rektorhelyettese. A teremben összegyűlt közel 250 továbbtanulást tervező fiatal és a kíséretükben lévő szülők figyelmét – többek között – a pontszámítás és pontszerzés titkaira hívta föl. Szó esett még az emelt szintű érettségi fontosságáról, a szakváltás lehetőségeiről és az egyetem idegen nyelvi képzéseinek lehetőségeiről is. „Kifejezetten sok határon túlról érkező fiatal érdeklődött az ösztöndíjról, illetve arról, hogy számukra miként vehető igénybe az állami támogatás, pályázhatnak-e a helyi ösztöndíjakra” – részletezte Homoki-Nagy Mária. Az új szak, a dentálhigiénikus képzés iránt is nagy volt az érdeklődés, de téma volt a nyelvvizsga is. „Örülök, hogy az előző évekhez képest több szülő is eljött erre a februári jelentkezési határidőt közvetlenül megelőző nyílt napunkra” – fogalmazott az SZTE rektorhelyettese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.