Közélet

Humorból is jeles a volt szegedi színész, Járai Máté

Humorból is jeles a volt szegedi színész, Járai Máté

2014. február 12., szerda
Humorból is jeles a volt szegedi színész, Járai Máté
jarai_mate

Kedden délelőtt adták át a Thália Humorfesztivál díjazottjainak elismeréseit a budapesti Thália színházban.

Február 5. és 9. között rendezték meg a II. Thália Humorfesztivál, ahol határon túli, vidéki és független színházak előadásai, valamint kabaré- és standup-produkciók versengtek. A fesztivál célja a humor minden oldalának prezentálása, amelyet 12 produkción keresztül mutattak be.A zsűriben jelen volt:

Gordon Eszter

fotóművész,

Horváth Gergely

szerkesztő-műsorvezető,

Szabó Borbála

író, dramaturg,

Ugrai István

kritikus és

Vida Péter

színész, a tavalyi Humorfesztivál egyik díjazottja. A legjobb színész elismerést idén a Szegeden jól ismert és kedvelt

Járai Máté

kapta, a Győri Nemzeti Színház

Martin McDonagh

:A kriplicímű előadásában (rendező:

Balikó Tamás

) Billy szerepének alakításáért. A darabról egyértelműen elmondható, hogy katartikus élményt okozó, kiváló karakterekkel és színészekkel teli színmű. Járai karaktere, Billy, a tizenhat éves, kacskakezű-kacskalábú fiú a közönség minden tagját magával ragadja, meghatja és szórakoztatja is egyben. Máté barátai így nyilatkoztak a szerepről: „Mátét 16 éve ismerem, a tehetségét nem tudom megszokni, mindig lenyűgöz, de ezúttal egyszerűen nem találok szavakat az alakítására. Egy tökéletes színészi palettával rendelkező, szorgalmas, alázatos, az ösztön és a tudatosság csodálatos elegyét bíró, hihetetlen humorral, drámai érzékkel, mozgással, lélekkel megáldott tehetség. A nézőt rabul ejti és nem ereszti el, amíg ő nem akarja. De a legnagyobb dolog, amit most láttam: eltűnt az én szeretett Mátém és közel 3 órára a helyébe lépett egy rá hasonlító idegen mozgású, hangú, beszédű, külsejű, lelkű fiú, akit Billynek hívnak. És az alakítása sok könny áztatott arcot szült…” - mondták el. A mára már sok díjjal és elismeréssel rendelkező színész szerint: „Nagyon nagy megtiszteltetés egy díj, hihetetlenül örültem neki... Különösen, hogy nagyon komoly szakmai visszhangja volt az előadásnak és nem utolsó sorban Törőcsik nagyanyám most látott először színpadon. Állva tapsolt a végén. Ennél többre nem is vágyhatnék!” Bővebb információt a darabról a Győri Nemzeti Színház weboldalán találhatnak. Gratulál és további sok sikert, kiváló szerepeket kíván Szeged a fiatal színésznek.

Molnár Máté Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.