Közélet

Az év madaráról az Agórában

Az év madaráról az Agórában

2014. február 12., szerda
Az év madaráról az Agórában
tuzok

Az év madarának is választott túzok természetvédelmi helyzetéről és védelméről esik szó az Agórában február 13-án, este hat órától.

A túzok hazánk és Európa legnagyobb termetű röpképes madara, a pusztai táj szimbóluma. Nyugat-Európa legtöbb országából kipusztult. A 20. század elején a Kárpát-medencében még összefüggő túzokpopuláció élt, az azóta eltelt időben azonban sok helyről eltűnt, vagy végnapjait éli. Hazánkban az elmúlt évtizedek erőfeszítéseinek köszönhetően stabil populáció található sík vidékeinken, főleg az Alföldön. Az idei év madarát rendhagyóan nem a közönség választotta szavazataik alapján, hanem az MME szakemberei, tekintettel arra, hogy egyesületünk 2014-ben ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját. Ezen kerek szám alkalmából szeretnék az érdeklődőkkel jobban megismertetni a címerállatuknak is választott, különleges madarat. "A túzok természetvédelmi helyzete és védelme Magyarországon" címmel tart előadást Széll Antal (Kőrös-Maros Nemzeti Park, Dévaványa, Túzokrezervátum) a Szent-Györgyi Albert Agórában február 13-án, csütörtökön, 18 órától (II.emelet. Informatórium). Minden érdeklődőt szeretettel vár az MME Csongrád Megyei Helyi Csoportja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.