Vízilabda: nagy csatában, de biztosan nyert az A-Híd Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

beton_debrecen_mj 27Jobban kezdett a Debrecen, de fokozatosan összeszedte magát az A-Híd, s kiváló védekezésével a maga javára fordította a rangadót.

Bár Tóth Márton, majd a gyors egyenlítés után Juhász Zsolt akciógóljaival vezetett az A-Híd Szeged a Debrecen elleni péntek esti tévés rangadón, az első negyed végére a Varga Tamás űzte-hajtotta hajdúsági alakulat fordítani tudott. A folytatásban aztán Kiss Csaba szép góllal egalizált, ám elment kettővel is a vendégcsapat. Akárcsak a meccs elején, Tóth Márton újabb villanása, majd – ezúttal ötméteresből – Juhász második gólja kellett az egyenlítéshez, így a nagyszünetben döntetlenre állt a mérkőzés. A folytatásban aztán a remekül védekező Vincze-csapat kezébe vette a kezdeményezést, s nem utolsósorban remek emberelőny-kihasználásának, valamint Szivós Márton kulcspillanatokban szerzett góljainak köszönhetően fordítani tudott a mérkőzés menetén. Hegedüs, Tóth és Juhász végül triplázni tudott, s ez döntőnek bizonyult, az emberelőnyeit értékesíteni nagy részt képtelen Debrecennel szemben. Meg kell jegyezni, ugyanakkor szépségdíjas akciógólokat szereztek a hajdúságiak, akik közül Kállay Márk és Marnitz Gergő játéka emelhető ki, ugyanakkor meg kell jegyezni azt is, hogy kapusteljesítményben óriási különbség volt a két csapat között.

Férfi vízilabda OB I 17. forduló:

A-Híd Szeged VE – Debreceni VSE 12-9 (2-3, 3-2, 4-3, 3-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezeti: Marosvári Attila, Vogel Gábor.
Szeged: NAGY V. – Kiss Cs. 1, JUHÁSZ Zs. 3/1, Decker, Seman, TÓTH M. 3, SZIVÓS 2. Csere: Kunac, HEGEDÜS 3, Molnár T., Jansik Sz., Sánta. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Debrecen: Péterffy – KÁLLAY 2, MARNITZ 2, Weszelovszky 1, Busila, Halek, MISIC 1. Csere: Jokic, Palotás, Vindisch, Süveges 1, Chilkó 2, Macsi. Vezetőedző: Varga Tamás.
Emberelőny: 11/7, ill. 9/2.
Ötméteres: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Decker (27′).
Sárga lap: Varga Tamás (13′).

Vincze Balázs: “Könnyű meccsnek gondoltuk, de nehéz lett belőle…”

Varga Tamás: “Gratulálok a fiúknak hatalmas küzdeni akarásukért. Egy Szivós Mártonnal volt jobb a Szeged.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE! 12-9 (2-3, 3-2, 4-3, 3-1)

32′ Emberelőnyben a Szeged, Molnár Tamás lő, közelről húzza be a társ, de ez is túl közel van, nem adják meg. Jó védekezés után a Szeged fejezi be a meccset.

31′ Kállay emelkedik ki derékig, középről lő, de Nagy is annyira magasodik ki a vízből, hogy hárítson!

30′ Tóthot kiállítják, időt kérnek a vendégek egyből. Centerből ütik kapura a beadást a vendégek, Nagy Viktor elképesztő reflexszel hárít!

29′ Járatja a lasztit a hazai gárda, de kimarad a lehetőség, elfogy a támadóidő. Süveges centerben próbál boldogulni, rá is lő, de Nagy a helyén. Juhász Zsolti szemfüles gólja! Ez is mesterhármas, mint Tóth és Hege esetében, 12-9!

no images were found

28′ Haleket kiszórják, Hegedüs középről lövi a harmadik gólját! 11-8! “Játszik a Szeged!” – szól a kórus. Kállay bődületes pattintott lövése kacsázik be, 11-9.

27′ Páros kiállítás: Decker ezzel kipontozódik, Misic jó úton hozzá. Nagy Viktor véd, de felúszásnál kontra a hazaiak ellen. Jokic tüzel, Nagy lehúzza!

26′ Hege dupláz! 10-8! Kimarad ugyan a szegedi támadás, de a védekezés kárpótol, egyszerűen remek! Csattanós kapufa Deckertől.

25′ Jansik “Delfin” Szilárd elhozza a lasztit! Rossz debreceni bejátszás után jó védekezés a Szegednél.

III. negyed: 9-8 (2-3, 3-2, 4-3)

24′ Időt kér Varga Tamás. Jó a védekezés! A Szeged fejezhetné be a negyedet, de kontra. Wesze veszedelmes lövése a kapufa belső éléről pattan keresztbe, majd ki a kapuból, nincs gól.

23′ Szivós oilyan passzt kap a kapásszélen, hogy egyszerre fordul a labda után a komplett DVSE, de amikor egy lóba után lő, a bepattintott gólt már nem adják meg. Chilkó csendben faragja a hátrányt, 9-8. Süvegest küldik ki, Szivós kapufát lő bekkből. Aztán ismétlés, az is kimarad.

22′ Jokic második kiállítása. A kapásszélről Tóth Márton veri be a lasztit, 9-7! Nagy Viktor – nevéhez méltó módon – nagyot véd!

21′ Haleket kiküldik a vendégeknél, időt kér Vincze Balázs. kunac centerben, de kimarad, pedig már hördült a közönség. Marnitz bődületes nagy gólt lő, ez se’ csúnya, 8-7.

no images were found

20′ Belefújnak a hazai attakba, aztán párso kiállítás: Seman másodszor, Misic először. Labdaszerzés szegedi részről.

19′ Hegedüs fórból növeli az előnyt kettőre! 8-6! Semant küldik ki. de ezt is kivédekezik a hazaiak.

18′ Misic egyenlít, nem volt kegyelem, 6-6. Busilát küldik ki. Szivós bombája, sistereg a levegő, sistereg a víz, 7-6! Kontra a vendégek ellen.

17′ Ismét a Debrecen hozza el a labdát, de sikerül kivédekezni. Aztán Szivós karja villan! 6-5!

Juhász György szegedi technikai igazgató is beszélget Marosvári játékvezetővel, miután a spori arcába kiabált Varga Tamás.

II. negyed: 5-5 (2-3, 3-2)

16′ Nagy Viktor véd, miközben Tóth Mártont szórták ki. Papesz kap egy remek passzt, aminek szeme van, de belefújnak.

15′ Molnár Tamást küldik ki. Fórban Kállay paszát közelről húzza be Misic. Túl közelről, nem adják meg. Varga reklamál, hogy ez a harmadik volt, amit nem adtak meg.

14′ Marnitz másodszor, megvan a kívánt fór, és itt a kívánt gól, Tóth Marci közelről, 4-5! Juhász labdát szerez. Egyenlítési lehetőség. Chilkó mellen ötöst fújnak, lehet egyenlíteni! Juhász beveri, 5-5!

13′ Varga Tamás addig reklamál, hogy most már kap egy sárgát Vogel sporitól. Ha így folytatja piros is lehet. Weszelovszky nagy gólja, 3-5. Szegedi tájmaut.

12′ Chilkó Márton húzza be, amikor már lejár a kiállítás, de még érdemben nem egészül ki a hazai csapat. 3-4.

11′ Jó a blokk a Szegednél! Kimarad ismét a szegedi roham. Kunacot szórják ki, időt kér Varga Tamás. Ez a második hiba a horvát világbajnoknál. Deckernek is kettő van, de nem azért mert ő is világbajnok…

no images were found

10′ Marnitz áll ki, a negyedik szegedi fór káprázatos Kiss Csaba góllal megvan! 3-3! nem idéznénk, hogy a vízből kikászálódó Busilát milyen szavakkal vonja kérdőre Varga Tamás. Aztán a sporikat osztja le egy ízes kiszólással Marosvári játékvezető irányába kiabálva. De ezt sem idéznénk…

9′ Víziröplabda után megvan a Mikasa, jöhet a Szeged! Lehet egyenlíteni. Nem sikerül. A debreceni akció is kimarad.

I. negyed: 2-3

8′ Vindisch az időtől szorítva takarásból lő rosszkézoldalról, megpattan a blokkon, így kapufa. 33,7 vissza, időt kér Vincze Balázs. Vindischt kiszórják, járatja a Szeged a labdát, de nincs gól, Szivós lövését blokkolják.

7′ Hegedüs szerez labdát. Kontra, aztán Süveges irgalmatlan nagy átlövésgólt szerez, 2-3.

6′ Kunac áll ki. Kállay balosa nem pontatlan, kihasználja a fórt a DVSE, 2-2. Elrontja akcióját a Szeged.

5′ Marnitz átlövése Nagy Viktor kezei között hal el. Jönne a Szeged, de kontra. Nem végzik el a megfelelő helyről a vendégek a labdát, visszakapja a hazai csapat. Aztán ismét a Debrecené, időt is kér Varga Tamás.

4′ Varga Tamás minden egyes szegedi megmozdulásra reklamál védekezésben. Marnitz lő, Nagy Viktor véd.

3′ Busilát szórják ki, de nem tud élni a fórral a Szeged. Weszelovszkyt küldik ki, jön Juhász, és ha jön Juhász Zsolt, akkor az gólt jelent! 2-1!

2′ Eygelőre a hajdúságiak sem találnak be. Tóth Marci azonban most beveszi Péterffy kapuját, 1-0! Előnyből egyenlít Marnitz, 1-1.

no images were found

1′ A vendégek hozzák el, Tóth Marci nem elég gyors. Kimarad. A hazai akció is.

18.15: Túl a fogadkozásokon, mindjárt kezdünk!

18.05: Kezdődik a csapatok bemutatása, előbb a vendégek, aztán a mieink, rá is zendít a B-közép!

18.00: Érdekességként jegyezzük meg, miközben gyűlnek a nézők, hogy a derbit a helyszínen tekinti meg az SZKKSE női kézilabdacsapata is, ráhangolódásként a hétvégi Dobó-kupára.

17.55: Javában melegítenek a felek, jóllehet még nem forr a víz a medencében. A Szeged legerősebb keretével nevezett a találkozóra, s első blikkre a hajdúságiak sem tűnnek tartalékosnak.

17.50: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat az újszegedi sportuszodából, ahol rövidesen kezd az első szegedi rangadó 2014-ben: a Debrecent fogadja az A-Híd!

Kezdés: 18.15-kor!

Beharangozónk itt olvasható!

Előző sztori

Labdarúgás: távoztak Makóról a Guberinic testvérek

Következő sztori

Hétvégi programajánló: Bob herceg akadálymentesítve, fizika, rock és metál

Legutóbbi hasonló cikkek