Közélet

SZTE-s adományokból meleg betegszoba a Tappancs Alapítvány menhelyén + FOTÓK

SZTE-s adományokból meleg betegszoba a Tappancs Alapítvány menhelyén + FOTÓK

2014. január 29., szerda
SZTE-s adományokból meleg betegszoba a Tappancs Alapítvány menhelyén + FOTÓK
SZS20140129_tappancs_tik_012

December közepétől január elejéig tartott az SZTE Tanulmányi és Információs Központ (TIK) és a Tappancs Állatvédő Alapítvány közös adománygyűjtése, az új karanténrészlegben 175 ezer forintból szigetelhetik és tehetik fűthetővé a betegszobát. A gyűjtést igazoló emlékplakettet január 29-én, Erdélyi Evelyn, az intézmény igazgatója adta át.

– Működésünk kezdetétől alapvető feladatunk a környezettudatos üzemeltetés mellett a társadalmi felelősségvállalás – hangsúlyozta az adomány átadásán

Gyarmati László

, a TIK PR-asszisztense. Elmondta, miután az intézmény több ízben is díjmentesen biztosított lehetőséget véradásra a Magyar Vöröskereszt számára, tekintélyes könyvfelajánlást kaptak tőlük. – Gondolkodtunk, hogyan lehetne ezeket a könyveket a legjobban hasznosítani, és úgy döntöttünk, hogy lehetőséget adunk a hallgatóknak: amennyiben egy jelképes összeggel támogatják a Tappancs Állatvédő Alapítvány működését, egy ajándékkönyvvel gazdagodhatnak – tette hozzá. A kezdeményezésnek köszönhetően 175 ezer forint gyűlt össze. Az állatvédő alapítványnak a működés során legnagyobb szüksége tisztító és fertőtlenítő szerekre van, ezért a TIK igazgatósága összefogott, és a látogatói felajánlásokat kiegészítették egy tisztítószercsomaggal is. A december közepétől január elejéig tartó akcióban az összes könyv elfogyott. A gyűjtést igazoló emlékplakettet

Erdélyi Evelyn

nyújtotta át

Szerencsés Tillának

, az alapítvány kuratóriumi tagjának.

SZS20140129_tappancs_tik_009

– 175 ezer forint gyűlt össze, amelyet nagy szeretettel adunk át az alapítványnak, és bízunk benne, hogy ezzel is könnyebbé tudjuk tenni az elárvult és elkóborolt állatok gondozását – fejezte ki a TIK reményeit Erdélyi Evelyn, az adománygyűjtés kezdeményezője és koordinátora. Kérdésünkre elmondta, hasonló rendezvényekkel továbbra is folytatni szeretnék az együttműködést az alapítvánnyal. – A gyűjtésnek nagyon fontos eleme, hogy jó példával járjunk elöl az egyetem hallgatói számára: figyeljünk oda mind a természeti, mind a társadalmi környezet óvására. Sokan dicsérték a kezdeményezést; akik beledobtak a perselybe, azt mondták, nagyon szép vállalás, hogy az intézmény odafigyel az állatokra – árulta el. Szerencsés Tilla köszönetét fejezte ki, hogy a 2013 őszén, a TIK támogatásával átadott karanténrészben most a betegszoba szigetelését és fűtését is biztosíthatják a balesetes és kitett kutyák számára. – Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok tisztában legyenek azzal, mennyire fontos a felelős állattartás. A mostani gyűjtés is azt bizonyítja, ha sokan összefognak, akkor komoly eredményeket lehet elérni. A Tappancs Alapítvány alapító tagjától megtudtuk, munkájukban egyetemista önkéntesek is részt vesznek, akik városi szórólapozásban, adománygyűjtésben, illetve menhelyi feladatokban, például mosogatásban, tereprendezésben és a kutyák szocializációjában segítenek. Szerencsés Tilla bízik abban, hogy még több hallgató csatlakozik hozzájuk, és jelentkezik önkéntesnek a Tappancs Alapítvány honlapján.

Forrás: SZTEinfo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.