Írjon nekünk

Sport

Szeged bronzérmes labdarúgóit látta vendégül a Közéleti Kávéház + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_008A „Veterán labdarúgás ma Magyarországon és itt Szegeden – ami a bravúr hátterében van” című előadásával folytatódott kedd este a Közéleti Kávéház sorozata. Az esemény házigazdája, Bagdi Sándor a 2013-as országos bajnokságon bronzérmet szerző szegedi veterán labdarúgókat látta vendégül a Szeged Étterem falai között.

Meghívott vendégként megjelent a szép számú publikum előtt Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei területi igazgatója, Dudás Tivadar, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Dél-kelet Régió koordinátora, a szegedi veteráncsapat alapító tagja, illetve Nagy Zoltán, a bronzérmes együttes csapatkapitánya.

Egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott személyesen ellátogatni a rendezvényre Őze Tibor, az MLSZ főmunkatársa, ám egy levél formájában igyekezett mégis üdvözölni Szeged 60 éven felüli labdarúgóit. „Talán megengedhető annyi elfogultság tőlem, hogy a kiemelkedő szereppel bíró és a legutóbbi országos fesztiválunkon is nagyszerűen szereplő szegedi csapat közelebb álljon a szívemhez, mint az átlag. Ez nem csak Csongrád megyei kötelékeim és barátaim miatt van így, hanem azért a példamutató hozzáállásért, amelyet Dudás Tivadar és Farkas Imre, illetve Nógrádi Tibor mutat a labdarúgás iránt” – idézett a levélből Bagdi Sándor a megjelentek számára.

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_014

„A FIFA, az UEFA és az MLSZ határozott szándéka azt bebizonyítani, a labdarúgást óvodáskortól az élethossz végéig lehet űzni, úgy, hogy ez örömet okozzon a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt” – fogalmazott már Nógrádi Tibor. Hozzátette, a magyar amatőr labdarúgás a 12. helyen áll Európa rangsorában, amiből a veterán labdarúgás oroszlánrészt vállal. „Ezeknek az eredményeknek akkor van értelme, ha ez a csapat nem csak a saját meccsein vesz részt a Csongrád megyei labdarúgásban, hanem ellátogat a többi bajnokira is, pár év múlva remélhetőleg már az NB I-ben. El kell a fiatalok között vegyülni, szeretni kell őket, mert a labdarúgásnak két célja van: a szeretet és a közösség. Ha ezen elvek mentén tudjuk szervezni a labdarúgást, akkor nagyon széles bázist tudunk majd kialakítani, aminek révén elindulhat egy komoly fejlődés” – zárta gondolatait az MLSZ területi igazgatója.

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_010

Dudás Tivadar köszönetét fejezte ki a bronzérmet szerző csapat tagjai számára, hiszen, mint megfogalmazta, csodálatos érzés volt szegedinek lenni a gödöllői országos döntőn, ahogyan a hétfői napot is gyönyörű élményként élte át, amikor a szegedi veteránok Szeged város emléklapját vehették át. Nagy Zoltán kitért rá, a gárda 2009-es indulása óta szoros baráti kötelék alakult ki a játékostársak között, Farkas Imréről, az együttes edzőjéről pedig kifejtette, ő az, aki összefogja a társaságot, és jelentős részben az ő érdeme is, hogy egy jó közösség alakult ki a csapatban.

A bevezető gondolatok után Nógrádi Tibor nézői kérdésre válaszolva a Csongrád megyei labdarúgás kitörési lehetőségeiről ejtett szót. Elmondta, az elmúlt három évben komoly eredményeket értek el, amióta 2010-ben átvette a helyi futball körüli szövetségi munka irányítását, több mint két és félszeresére nőtt a csapatok száma, 140 gárda helyett ma már 373 együttes szerepel a különböző ligákban és korosztályokban. „Ez azonban csak a piramis alja, amelynek nincs azonban teteje. Csongrád megye a nemzeti bajnokságok tekintetében az utolsó előtti helyen áll. Papíron van egy NB III-as klubunk, ami Gyulán játszik, egyedül Nógrád megyében rosszabb a helyzet. Pedig van egy kétszázezres nagyvárosunk rengeteg egyetemistával és egy olyan múlttal, amely 1899-től a II. világháborúig számtalan komoly eredményt és több válogatott játékost vonultat fel” – világított rá a fő problémára.

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_002

A kiváltó okok között megjelölte, hogy a szocializmus időszakában nem működött markáns gazdaság a városban, így a futballklubok mögé sem állt be egy komoly állami cég szponzorként, majd a rendszerváltás után sem akadt egy megbízható és jó szándékú vezető a helyi labdarúgásban. Mindezek hatására az infrastruktúra mára rendkívül rossz állapotba került, amiből kitörési lehetőséget a közgyűlés által már is támogatott leendő szegedi stadion jelenthet. Nógrádi Tibor elmondta, véleménye szerint az aréna három éven belül elkészülhet, ennek hatására pedig akár már tíz éven belül NB I-es csapattal büszkélkedhet majd a város.

Kommentek

Hírzóna

Szentkereszty: Nem adom az egyesületet!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Véget vetett a találgatásoknak a Hód Úszó SE elnöke.

Tovább olvasom

Sport

Rangadóra készül a Kosársuli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepel vasárnap 17 órakor a Kosársuli a bajnokságban. A vásárhelyiek jelenleg a 12. helyen állnak a tabellán, mostani riválisaik eggyel előrébb helyezkednek el. Igazi rangadó lesz ez tehát az NBI B elit csoportjának alsó régiójában. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Férfi kézilabda Eb: mélyponton a magyar válogatott?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyar férfi kézilabda-válogatott a mélypontot jelentő 14. helyen zárta a Horvátországban zajló Európa-bajnokságot. A gyenge szereplés egyben azt is jelenti, hogy – a magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint – nem lesz kiemelt a jövő januári világbajnokság selejtezőinek sorsolásán. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál