Közélet

A Szolidaritás marad az Együtt-PM szövetségben

A Szolidaritás marad az Együtt-PM szövetségben

2014. január 10., péntek
A Szolidaritás marad az Együtt-PM szövetségben

A Szolidaritás bennmarad az Együtt-PM szövetségben azután is, hogy megkezdődnek a tárgyalások egy közös ellenzéki lista kialakításáról - jelentette ki Kónya Péter pénteken az ATV Start című műsorában.

Az Együtt-PM társelnöke szerint a tárgyalásokon nem megkerülhető kérdés, hogy

Gyurcsány Ferenc

, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a harmadik helyet kapja-e a közös listán. A politikus kérdésekre válaszolva elmondta: a pártszövetség létrehozásakor hittek abban, hogy önállóan is megnyerhetik a választásokat, ám a politikai realitás azt mutatja, hogy csak összefogással érhetik el

Orbán Viktor

leváltását. Ezt a Fidesz által elfogadott választási törvény is kikényszeríti, a két ünnep között pedig számos találkozón elemezték a helyzetet, amelynek során katalizátorként lépett fel a magyar értelmiség egy része is - fogalmazott. Ugyanakkor az Együtt-PM önálló frakciót akar alakítani a következő Országgyűlésben - tette hozzá.

Kónya Péter

úgy vélekedett, hogy a DK-val történő együttműködés során félre lehet tenni az elmúlt időszak sérelmeit, hiszen több a közös bennük, mint ami elválasztja őket, és pragmatikus együttműködésre számít a két párt között.

Juhász Péter

az Együtt-PM másik társelnöke csütörtökön közleményben erősítette meg, hogy nem szerepel olyan listán, amelyet Mesterházy Attila MSZP-elnök miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap. A politikus felajánlotta lemondását az őt delegáló platformnak a

Bajnai Gordon

vezette szövetség társelnöki posztjáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.