Közélet

Szebb jövőt és argentin győzelmet is várnak a szegediek 2014-től

Szebb jövőt és argentin győzelmet is várnak a szegediek 2014-től

2013. december 31., kedd
Szebb jövőt és argentin győzelmet is várnak a szegediek 2014-től
karasz_utca02_gs

Izgalmas évnek ígérkezik 2014, elég csak a választásokra, vagy a brazil labdarúgó-világbajnokságra gondolni. Az utca emberét a magunk mögött hagyott esztendőről és a jövő évi terveikről is faggattuk.

"Én a következő évtől is a szebb jövőt várom! Évek óta hitegetik, hogy eljön, már több mint húsz éve" - válaszolta kérdésünkre

Faragó Ferencné

(72). A szegedi nyugdíjas a jobbikos szlogen ellenére sem a radikális pártra voksol majd a választásokon, elégedett a Fidesz ciklusában elért eredményekkel, így legközelebb is nekik előlegezne bizalmat. Legnagyobb bajnak a munkanélküliséget tartja az országban, amely nélkül a fiatalok helyzete kilátástalan, pedig azt a bizonyos "szebb jövőt" éppen nekik kell majd felépíteniük. Faragóné szerint a sorkatonaság újbóli bevezetése is visszatérítené az ifjúságot a helyes útra, ráadásul a hazaszeretetet és a büszkeséget is elültetné a magyarok szívébe. A széthúzás és az elidegenedés nemzetünk legnagyobb betegsége a nyugdíjas szerint, amíg pedig ez tart, egyik párt sem tud a jövőben érdemi változást hozni.

2014_joslatok02_ia

Majdnem minden évben tesz valamilyen újévi fogadalmat

Illés Jennifer

(20), de saját bevallása szerint csak ritkán tartja be azokat. A húszéves lány fodrásznak tanul Szegeden, a jövő évben pedig szeretne elhelyezkedni a szakmájában - nem feltétlenül városunkban, sőt az is elképzelhető, hogy Magyarországot elhagyva külföldön keresne munkát. A politika nem különösen mozgatja, de azért tervezi, hogy elmegy szavazni. Azt azonban, hogy melyik pártnak adja a voksát, még nem döntötte el. Bár nem volt rossz a 2013-as év, reméli, hogy az utána következő még több sikerrel kecsegtet majd. "Rossz előjel ez az enyhe decemberi idő, a tél jövőre is ráhúzódik majd a tavaszra" - jósolta

Varga Ferenc

(66), aki vásárhelyi gyümölcsösét félti leginkább a fagytól. Tavaly sem volt jó termés a gazda szerint, reménykedik azért, hogy jövőre kegyesebbek lesznek hozzájuk az égiek. Ahogy mindig, úgy 2014-ben is az MSZP-re adja majd szavazatát Varga Ferenc, aki nagyon sajnálja, hogy a szocialista párt élén már nem

Gyurcsány Ferenc

áll. Az egykori miniszterelnök új pártja, a Demokratikus Koalíció azonban nem szimpatikus neki, szerinte a DK soha nem fog akkora erőt maga köré gyűjteni, hogy felvehesse a harcot a jobboldallal. Azt ígérte azonban, ha a DK 2014-ben bekerül a parlamentbe, akkor a rákövetkező választásokon őket támogatja majd.

2014_joslatok01_ia

Mozgalmasan, munkával telt a 2013-as év

Veszprémi Zsolt

(22) számára. Az üvegiparban dolgozó férfi a hazai focit nem követi, így nem is véleményezi azt, a labdarúgó-világbajnokságot azonban mindenképpen figyelemmel kíséri majd. Olasz, illetve holland drukker, így ezen két csapat egyikét látná győztesként a Brazíliában meghirdetett tornán. A politika soha nem mozgatta igazán, úgy döntött, 2014-ben nem is járul majd az urnához - egyetlen szavazat úgysem változtatna semmin, így pedig bosszankodnia sem kell majd az eredmény láttán. Tizenöt éve külföldön él és dolgozik

Zoltán

(42), így a hazai eseményeket nem követi naprakészen, főként az interneten tájékozódik az országban történtekről, melyekkel nem igazán elégedett. Sohasem volt Fidesz-párti, ami az utóbbi ciklusban sem változott meg számára - elsősorban változást vár ezen a téren 2014-től, nagy reményei azonban nincsenek a felaprózódott baloldal győzelmét illetően. "A pozitívnak tűnő álintézkedések ellenére nem úgy látom, hogy jó irányba haladnának a dolgok, mivel azonban Angliában élek, nem tapasztalom saját bőrömön az itt végbement eseményeket. Sajnos azonban azt kell, hogy mondjam, nem vonzó hazajönni" - magyarázta Zoltán. Szegedre azonban jól esik neki visszatérni, a belváros szerinte előnyére változott az elmúlt években. Ha teheti, az összes mérkőzést megtekinti majd a labdarúgó-világbajnokság kínálatából, amely szerinte sok meglepetést tartogathat. Franciaország ugyan nem a legszimpatikusabb itthon, labdarúgásban azonban kiválóak Zoltán szerint, aki a spanyolokat is favorizálja, akik még valóban játsszák a focit. Rendező országként nagy esélyeket lát a brazil csapatban is, legjobban azonban annak örülne, ha az argentinok 1986 után végre ismét bajnokok lennének.

2014_joslatok03_ia

Pénzügyi szempontból az eddigi legnehezebb év volt 2013

Süliné Halmi Ágnes

(38) és családja számára. Ha egyet kívánhatna a jövő évben, akkor az a devizahitelesek ügyének rendezése lenne, hiszen ők is érintettek ebben, de számtalan család mindennapi életét nehezítik meg az egyre halmozódó tartozások. Nagyobbik gyermeke számára most indult az iskola, ami további kiadásokkal jár a későbbiekben, a család azonban megpróbál mindig pozitívan gondolkodni: eddig is volt valahogy, és ezután is lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.