Kultúra

Méltó helyre talált az Omega oratóriuma a szegedi dómban + FOTÓK

Méltó helyre talált az Omega oratóriuma a szegedi dómban + FOTÓK

2013. december 1., vasárnap
Méltó helyre talált az Omega oratóriuma a szegedi dómban + FOTÓK
omega_koncert19_gs

Zsúfolásig teltek vasárnap este a szegedi dóm padsorai, a tavaly megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Omega együttes látogatott jótékonysági koncertsorozata első állomásaként a Tisza-parti városba.

Kóbor János

, a zenekar frontembere a koncerten elmondta, fellépéseikkel annak az életveszélyessé vált bátaszéki templom tornyának felújítását igyekszenek segíteni, amelynek idén áprilisi bontásakor egy érdekes régi zsindelydarabot találtak. A töredéken egy adományozó neve állt, még pedig Kóbor János egyik felmenőjéé - így született meg az ötlet, hogy az Omega támogassa a romos épület restaurálását. A Bátaszéken született énekes kifejtette, koncertsorozatuk minden egyes állomásán stílusosan az adott település templomában zenélnek majd. A dómban ötven év dalai csendültek fel, a majdnem betiltott Ballada a fegyverkovács fiától egészen a világhírű - többek között a német Scorpions zenekar által feldolgozott - Gyöngyhajú lányig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.