Kézilabda: Nem jött rendbe Nagy László sérülése, Mocsai Veszprémben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nagylaszlo_pick_veszprem_mj-04Nem jött rendbe Nagy László térdsérülése, így kétségessé vált a magyar válogatott jobbátlövőjének részvétele a január 12-én kezdődő dániai kézilabda Európa-bajnokságon.

A szövetség szombati tájékoztatása szerint Nagy László folyamatos kezelésre szorul, ezért pénteken nem tudott megjelenni a csapat edzőtáborában. A játékos még novemberben, a Veszprém Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett térdsérülést, állapota javult, ám a bajnoki szünetben nem épült fel teljesen.

Mocsai Veszprémben

A veszprémi kézilabda bajnokcsapathoz szerződött a válogatott Mocsai Tamás. A klub holnapjának szombati tájékoztatása szerint az eddig a német Hannovert erősítő átlövő június 30-ig írt alá, s leigazolása Nagy László sérülése miatt vált szükségessé. Mocsai – aki a 18-as mezben szerepel majd Veszprémben – hamarosan csatlakozik a dániai Európa-bajnokságra készülő válogatott kerethez.

Hétfőn orvosi konzílium dönt Nagy további kezeléséről, és ezt követően dőlhet el az is, hogy a játékos részt vehet-e az Eb-n.

A keret pénteken kezdte meg a közvetlen felkészülést a kontinenstornára, de a Bundesligában játszó Mocsai Tamás és Putics Barna csak január 2-án csatlakozik a többiekhez.

A szövetségi kapitányoknak 24 órával a torna első mérkőzése előtt, azaz január 11-én este nyolc óráig kell kijelölniük a 16 fős csapatokat. Az Eb alatt kétszer lesz lehetőségük cserélni, a csoportküzdelmeket követően két, míg a középdöntő után egy változtatásra nyílik lehetőségük. Mocsai Lajos együttese a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel egy csoportban.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B.Braun Gyöngyös)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Mocsai Tamás (Hannover-Burgdorf), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje)
Beállósok: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

A felkészülési mérkőzések menete:

december 29.: Magyarország – Bahrein, Szigetszentmiklós 17.00
december 30.: Magyarország – Bahrein, Szigetszentmiklós 11.00

Provident Kupa, Gyöngyös:
január 3.:
Magyarország – Csehország 17.00
január 4.: Magyarország – Fehéroroszország 13.00
január 5.: Magyarország – Lengyelország 13.00

Default thumbnail
Előző sztori

Megtiltható a személyre szóló kampányolás

Default thumbnail
Következő sztori

Fidesz: a kormánypárt az idén és jövőre is a nyugdíjasok mellett áll

Legutóbbi hasonló cikkek