Közélet

Jobbik: az NFÜ-nél továbbra sincs rend

Jobbik: az NFÜ-nél továbbra sincs rend

2013. december 17., kedd
Jobbik: az NFÜ-nél továbbra sincs rend
nfu_04_gs

A Jobbik szerint Lázár János állításaival ellentétben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) továbbra sincs rend, a Fidesz és az MSZP ugyanúgy működik és ugyanaz a gazdasági holdudvar kiválóan megtalálja a számításait az MSZP és a Fidesz alatt is - jelentette ki Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt követeli az offshore cégeknek kifizetett támogatások visszakérését és a személyi felelősségre vonást.

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető államtitkár és

Csepreghy Nándor

helyettes államtitkár hétfői sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy 46 ezer támogatási szerződés felülvizsgálatát kezdte meg az ügynökség, közöttük 300 offshore céget vagy "együttműködni nem akaró céget" biztosan találtak már. "Az a vélelem, miszerint ezeknek a pénzeknek egy része elhagyta az országot, mégiscsak megáll" - fogalmazott Lázár János. Hozzátette, hogy az érintett pályázatoktól az NFÜ eláll, és a pénzeket visszaköveteli. Az államtitkár úgy vélte, hogy a fejlesztési területen megkezdődött a rendteremtés, átláthatóvá, rendezetté, gyorssá, követhetővé, és az országot egyértelműen szolgáló rendszerré próbálják alakítani a fejlesztési pénzek rendszerét. Közölte azt is: a sajtó által feltárt hibákra, és kritikáira képesek és készek reagálni.

Szilágyi György

emlékeztetett rá: a Jobbik 78 offshore céget talált, amelyeknek 2012 óta - amikortól a kormánypártok által elfogadott törvény értelmében már nem lehetett volna - összesen 30 milliárd forintot fizettek ki. Hangsúlyozta: ezekből a támogatásokból "egyetlen fillért sem követeltek vissza és a rejtőzködő tulajdonosokat nem akarják megnevezni". A jobbikos politikus azt mondta, hogy tudomásuk szerint: Csepreghy Nándor korábbi üzlettársai is nyertek több tízmillió forint vissza nem fizetendő támogatást úgy, hogy a nyertes cég tulajdonosai között liechtensteini offshore cég is volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.