Egyház

Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

2013. december 23., hétfő
Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét - közölte a szentszéki szóvivő.

Előzetes hivatalos bejelentés nélkül

Ferenc pápa

a vatikáni Szent Márta Házból átsétált a nem messze levő Mater Ecclesiae kolostorig, mely május elseje óta nyugalmazott pápa otthonaként szolgál.

XVI. Benedek

rezidenciája bejáratában várta Ferenc pápát. Először a rezidencia kápolnájában imádkoztak közösen. Ezt követően négyszemközt beszélgettek. A látogatás negyvenöt percig tartott. A pápa üdvözölte XVI. Benedek munkatársait is - mondta el

Federico Lombardi

szentszéki szóvivő. A karácsony előtti találkozót a vatikáni televíziós központ (ctv.va) rögzítette. A februárban lemondott XVI. Benedek és a márciusban megválasztott Ferenc pápa többször találkozott már egymással és gyakran beszélnek telefonon is. Legutoljára Ferenc pápa december 17-én telefonált a nyugalmazott pápának, valószínűleg ekkor beszélték meg, hogy karácsony előtt személyesen is találkoznak egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.