Közélet

Előzetesben a karácsonyi autófeltörő gyújtogató

Előzetesben a karácsonyi autófeltörő gyújtogató

2013. december 27., péntek
Előzetesben a karácsonyi autófeltörő gyújtogató

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit a rendőrség több rendbeli lopás vétsége és rongálás vétsége megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe.

A bíróság döntése alapján a fiatalkorú

Cs. R. R.

gyanúsított előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapig, azaz 2014. január hó 27. napjáig tart - közli a Szegedi Törvényszék honlapja. A Szegedi Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy 2013. december 24. napján

11 autót tört fel

Szeged Makkosházi városrészében, amelyekből kettőt felgyújtott. A gyanúsított fiatalkorú, büntetlen előéletű, jelenleg vele szemben decemberben elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények gyanúja miatt folyik büntető eljárás. Ezen körülményeket mérlegelve a bíróság úgy ítélte meg, hogy megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, valamint tárgyi bizonyítás eszköz elrejtésével a bizonyítási eljárást meghiusítani, megnehezíteni törekedne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen szabadlábra helyezés érdekében, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.