Közélet

Füstmentes nap a Móravárosiban

Füstmentes nap a Móravárosiban

2013. november 20., szerda
Füstmentes nap a Móravárosiban

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve a Szegedi Móravárosi Ipari, Szakképző és Általános Iskolával együttműködésben közös rendezvényt szervezett a „Ne gyújts rá” illetve „Füstmentes Világnap” alkalmából.

Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére november harmadik csütörtökét nemzetközi szinten FÜSTMENTES NAP -pá nyilvánították. Ennek a világnapnak a jegyében dohányzás prevenciós pályázat kiírását kezdeményeztük - „A dohányzás többe kerül, mint gondolnád”- címmel 1100 diák részére. A pályamunkákat - irodalmi (vers, esszé) és képzőművészeti alkotás (fotó, rajz, festmény, plakát, szobor) formájában vártuk a fenti mottó figyelembe vételével. A pedagógusok a pályázatot plakátokkal és az osztályfőnöki órák keretében ismertették a diákokkal, valamint meghirdették az iskolai facebook oldalon is, ahol szavazni lehetett a legjobb pályamunkát beküldőkre (like-kal). A diákok 24 db fotót, 18 db plakátot, 8 db rajzot és 3 verset nyújtottak be. A pályamunkákból egy kiállítást rendeztünk az iskola aulájában, mely egy héten keresztül volt megtekinthető. A pályamunkákat szakmai zsűri véleményezte és figyelembe vették a diákok szavazatait is.

Miskolczi János

intézményvezető helyettes, a zsűri elnöke, a munkák hatékonyságát és eredetiségét, kreativitását pontozta,

Körmendi József

, jogász és nyomdász oktató a kifejezőkészséget értékelte,

László Anna

volt iskolai tanár és grafikusművész a művészeti értéket kereste a pályamunkákban, míg

Kardosné Baumann Laura

védőnő szakmai szemmel bírálta a tartalmat. 2013. november 21-én a CSMKH NSZSZ Egészségfejlesztési Osztályának munkatársa három ismeretterjesztő, interaktív előadást tart diákoknak a dohányzás egészségkárosító hatásairól. Az ünnepélyes eredmény hirdetésre ugyanezen a napon kerül sor 11.30-kor az iskola aulájában, ahol

Tombácz Zsuzsanna

megyei tisztifőorvos adja át a CSMKH által biztosított díjakat az első három helyezett részére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.