Közélet

Füstbe ment terv - 16 milliós dohányfogás Szegeden

Füstbe ment terv - 16 milliós dohányfogás Szegeden

2013. november 12., kedd
Füstbe ment terv - 16 milliós dohányfogás Szegeden
Cigaretta3

A NAV pénzügyi nyomozói éppen akkor érték tetten az orgazdát, amikor egy szegedi garázsból szállította volna el a cigarettát. A teljes készletet lefoglalták.

Egy szegedi garázsban tárolta külföldi zárjegyes, és magyar adójegy nélküli cigarettáját egy 41 éves szegedi férfi. A cigarettával megpakolt Volkswagen Transporterrel éppen kiállt a garázsból, amikor a NAV pénzügyi nyomozói tetten érték - tájékoztatta portálunkat

Barnáné Horváth Melinda

sajtóreferens. A zárt kisbusz rakteréből 10 490 doboz koszovói és montenegrói zárjegyes cigaretta került elő. A garázsban tartott házkutatáskor a padlón és a galériaszerűen kialakított tárolón további 11 250 doboz montenegrói zárjegyes és magyar adójegy nélküli cigarettát, továbbá fekete nejlonzsákokba csomagolva 131,7 kg vágott dohányt találtak. Az elkövető a jövedéki termékek eredetét igazolni nem tudta. A pénzügyi nyomozók a közel 16 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt lefoglalták és a tetten ért férfit jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetőjével szemben a törvény akár öt évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.