Bulvár

A téli felkészülésről egyeztettek Dócon

A téli felkészülésről egyeztettek Dócon

2013. november 15., péntek
A téli felkészülésről egyeztettek Dócon

A megye egyetlen zsáktelepülése a téli rendkívüli időjárási viszonyokra való felkészüléskor különös figyelmet kap, hiszen Dóc megközelíthetősége havazás esetén fokozottan veszélyeztetett.

Az adatpontosítások mellett polgármestereknek küldött tájékoztatókról is egyeztetett település közbiztonsági referensével a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője és a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje. Az egyeztetésen a kitértek a katasztrófavédelem és az önkormányzat feladataira, a helyi sajátosságokra és a helyben rendelkezésre álló erők, eszközök alkalmazhatóságára. A téli időszakra való felkészülés során lényeges sajátosság, hogy Dóc kiterjedt tanyavilággal rendelkezik, és a településen több földút is található. A település a feladatok ellátására egy traktorral rendelkezik, ezért a katasztrófavédelem munkatársai felhívták a település közbiztonsági referensének figyelmét, hogy lehetőség van arra, hogy a Dócon található, a téli feladatokba bekapcsolható eszközzel rendelkező vállalkozások előszerződést kössenek a közút fenntartójával, hogy szükség esetén a helyi gépek alkalmazására is legyen lehetőség.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.