Közélet

A csütörtök este ismét a hajléktalanoké Szegeden

A csütörtök este ismét a hajléktalanoké Szegeden

2013. november 16., szombat
A csütörtök este ismét a hajléktalanoké Szegeden
hajlektalanok_ejszakaja29_gs

November 21-én éjszaka ismét megrendezik a Szolidaritás éjszakáját, hogy felhívják a figyelmet a fedél nélküliekre. Adományokkal is segíthetünk a rászorulóknak.

Idén 9. alkalommal rendezi meg az Szolidaritás Éjszakáját Szegeden a Katolikus Egyetemi Lelkészég. Célja most is az, hogy az utca emberének és a döntéshozóknak egyaránt megmutassák magukat a társadalom perifériájára szorult emberek: az érdeklődők betekinthetnek a hajléktalanok világába, hétköznapjaiba, megismerhetik őket úgy, ahogyan a hétköznapok során nem nyílik lehetőségük. November 21-én, csütörtök este öt órától az Árpád téren adományok átvételével kezdődik a rendezvény, majd

Gyulay Endre

nyugalmazott szeged-csanádi püspöknek gondolatait hallgathatja meg a közönség. Hat óra után a Brotherz zenekar és a Búzaszemek előadása következik, utánuk nigériai diákok és hajléktalanok is zenei-irodalmi műsort adnak elő. Tombolát vásárolhatunk a fedél nélküliek támogatására, közös éneklés, flash mob és vetélkedők várják a kilátogatókat. Adományokkal is lehet támogatni a rászorulókat: a helyszínen gyertyát, tartós élelmiszert, meleg ruhákat, hálózsákot, takarót és pokrócot várnak a szervezők, de természetesen a pénzadományt is szívesen fogadják. A szervezéshez idén is csatlakozott a Református Egyetemi Lelkészség, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Indóház téri Hajléktalanszálló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.