Közélet

Pályázatokkal segítheti a klaszterszövetség a vállalkozókat

Pályázatokkal segítheti a klaszterszövetség a vállalkozókat

2013. október 11., péntek
Pályázatokkal segítheti a klaszterszövetség a vállalkozókat
DSC_0005

Megyénk területfejlesztésének lenne stratégiai partnere a most alakult klaszterszövetség, amely kihasználná a hármashatár közelségét is pályázatainál.

Még augusztusban alakult meg a Térségi Klaszterek Szövetsége, melynek a nyitóeseményét és programismertetőjét Algyőn tartották október elején, ahol megfogalmazták a szövetség szerepét a magyar gazdaság fellendítésében és kapcsolódási lehetőségeiket a kis- és középvállalkozásokhoz. A szövetség alapító klaszterei: Archenerg Megújulási Energetikai Klaszter, Első Magyart Polgári, Biztonságvédelmi Klaszter, Zsótér Szolgáltató Klaszter, Hód Iparos Klaszter és a Dél-alföldi Térségi Klaszter. „A klaszterek szövetsége több területet és profilt ölel fel, már régóta fenn áll, és a megye és az algyői konferencián résztvevők felől is elhangzott az az igény, hogy a klasztereknek kellene összefognia a piaci, a civil és a közszférát, ezek együttműködését hivatott koordinálni, segíteni. A térség egy ilyen klaszterszövetségnél túl mutat a földrajzi jelentésen, hiszen egyszerre jelöl várost, a Dél-alföldet és a hármashatár közelsége miatt eurorégiót is. Be szeretnénk integrálódni a Csongrád Megyei Önkormányzat 2014-2020 közötti területfejlesztési stratégiájába. A következő feladatunk e területen megfogalmazni, lefekteti a konkrét irányokat, elképzeléseket, elkészíteni a mi gazdaságélénkítő, területfejlesztő tervünket. Ugyan így szeretnénk részt venni az uniós pályázati ciklusban is, épp ezért szövetségünk pályázható, jogi személyiségként létrehozta a Térségi Klaszterek Szövetsége Nonprofit Kft.-t” – mondta el portálunknak Füzesy István, a szövetség elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.