Közélet

Legalább tíz évre adható egységes környezethasználati engedély

Legalább tíz évre adható egységes környezethasználati engedély

2013. október 11., péntek
Legalább tíz évre adható egységes környezethasználati engedély

A környezeti hatásvizsgálatról szóló kormányrendelet kiegészül azzal a szabállyal, hogy az egységes környezethasználati engedély meghatározott időre, de legalább 10 évre adható meg, igaz, az engedélyben foglalt követelményeket 5 évente felül kell vizsgálni - a módosító rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A környezetvédelmi felügyelőség az engedély lejárta előtt hat hónappal értesíti a környezethasználót a lejáratról, továbbá a tevékenysége folytatásának a feltételeiről. Amennyiben a felügyelőség nem értesíti a használót, az nem mentesíti ez utóbbit a tevékenysége folytatásához szükséges eljárás időben való megindítása alól. Az engedély lejárta után már jogellenes lesz a tevékenysége, amiért felelősséggel tartozik. Az ötévenkénti felülvizsgálathoz dokumentációt kell készítenie a környezethasználónak. A felügyelőség ez alapján hasonlítja össze a legjobb technikával elérhető kibocsátást a kérelmező kibocsátásával. A felülvizsgálat ügyintézési határideje két hónap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.