Közélet

Jövőre cserélhetik a honvédségi helikoptereket

Jövőre cserélhetik a honvédségi helikoptereket

2013. október 25., péntek
Jövőre cserélhetik a honvédségi helikoptereket
Mi-8T

Jövőre cserélhetik a honvédségi helikoptereket, miután hamarosan a kormány elé kerülhet a honvédség, illetve a mentőszolgálat által használt helikopterek cseréjének ügye - írta a Napi Gazdaság.

A lap pénteki számában azt írták, hogy a honvédelmi tárca tájékoztatása szerint meghatározták a beszerzés szakmai követelményeit, és előkészítették a vonatkozó tendert is. Emlékeztetnek arra, hogy

Hende Csaba

honvédelmi miniszter korábban százmilliárd forintra becsülte a jelenlegi 30-40 éves gépek cseréjének értékét. A miniszter által korábban ismertetett menetrend szerint az uniós közbeszerzést úgy írnák ki, hogy a potenciális ajánlattevők a jövő évi választások előttig nyújthassák be ajánlataikat, amelyekről a következő kormány dönt majd. A tárca mostani tájékoztatása szerint a kiírásban pontos darabszámot nem határoznának meg, mert az függ a konkrét típustól is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.