Bulvár

ÁNTSZ: még mindig okozhat tüneteket a parlagfű

ÁNTSZ: még mindig okozhat tüneteket a parlagfű

2013. október 12., szombat
ÁNTSZ: még mindig okozhat tüneteket a parlagfű

Még mindig okozhat tüneteket a parlagfű - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint az elmúlt napokban a parlagfű pollenszórása a fővárosban a hét első napjaiban, illetve Miskolcon szerdán ismét elérte a tüneteket okozó közepes koncentrációt. Szegeden és Zalaegerszegen alacsony szintet mértek. A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legutóbb közölt térképén az látszik, hogy Győr környékén, valamint az ország középső területeitől indulva a keleti határszél felé egyre szélesedő sávban van érvényben a pollenkoncentrációra figyelmeztető jelzés, amit a térkép sárga színnel jelöl. A parlagfű pollenje mellett alacsony koncentrációban regisztrálták még a fészkesvirágzatúak, az üröm, a csalánfélék, a libatopfélék, a pázsitfűfélék, az útifű, a kender és az ernyősvirágzatúak pollenjét is. A kültéri allergén gombák mennyisége Zalaegerszegen nagyon magas, Szegeden magas, Budapesten és Miskolcon legfeljebb közepes szintű - írta az ÁNTSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.