Közélet

Öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját az LMP

Öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját az LMP

2013. szeptember 5., csütörtök
Öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját az LMP

Az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését javasolja 2014 elejétől az LMP – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Lengyel Szilvia.

A képviselő azt mondta, hogy az EU-n belül Magyarországon a legmagasabb az áfakulcs, ami elősegíti a feketekereskedelem virágzását és ellehetetleníti a magyar élelmiszeripari vállalkozásokat. A képviselő hivatkozott arra, hogy sajtóbeszámolók szerint

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető államtitkár a hét elején egy lakossági fórumon azt mondta, január 1-jétől tíz százalék alá csökkenhet a sertés- és a baromfihús áfája a mostani 27-ről. Eközben a héten az MSZP politikusai is az áfatörvényhez kapcsolódó módosító javaslatokat nyújtottak be – tette hozzá.

Lengyel Szilvia

úgy látja, az MSZP és a Fidesz áfacsökkentési hajlandósága attól függ, hogy az adott párt kormányon van vagy ellenzékben. A Fidesz 2008-ban húszról tíz százalékra akarta csökkenteni az élelmiszerek áfáját, de erre az akkor kormányon lévő MSZP azzal reagált, hogy a lépés nem megalapozott, populista - mondta, hozzátéve: ellenzékből most az MSZP szólítja fel az élelmiszerek áfájának csökkentésére a kormányt, de a nemzetgazdasági tárca államtitkára márciusban, egy képviselői kérdésre adott válaszában még úgy fogalmazott, nem érdemes az élelmiszerek áfájának gyors csökkentésére számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.