„Nem vagyunk egyedül” – bűnmegelőzésről másképp a halfesztiválon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

halfesztival_107_gsBiztonságtechnikai eszközökkel, szakmai kiadványokkal és hasznos információkkal látták el a XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra kilátogatókat a „Nem vagyunk egyedül” projekt konzorciumi partnerei.

A cégek és baráti társaságok jó hangulatú halászléfőző versenye mellett az újszegedi Partfürdőn a ünnepelte egy éves születésnapját a „Nem vagyunk egyedül” alcímű projekt is. Mindhárom konzorciumi partner, így a Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara is képviseltette magát a XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon, hasznos információkkal és biztonságtechnikai eszközökkel látva el az érdeklődőket.

Akárcsak az ÁGOTA családi napján, ezúttal is ajtónyitás jelzőt és szomszédhívót igényelhettek a lakosok, ahol a projekt partnerei felvilágosító munkát is végeztek. Az elektronikus ajtónyitás érzékelő a trükkös lopások, valamint a besurranó tolvajok ellen jól bevált eszköz, míg a szomszédhívó azoknak ajánlott, akik idősebbek, netán betegek és így például szomszédjuk segítségére szorulnak rá. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara részéről Herczeg Anna szakmai koordinátor elmondta, lakossági tanácsadás is zajlott standjuknál, ahol Róka László sértettgondozó pszichológust is felkereshették problémáikkal, kérdéseikkel az érintettek. A rendőrség munkatársai vagyonvédelmi totót töltettek ki, s amíg javították, felvilágosítást is nyújtottak.

halfesztival_109_gs

Szilágyiné Bay Lujza, a projekt szakmai vezetője kiemelte, ezúttal is élénk lakossági érdeklődés mellett zajlott rendezvényük, jól látszik, hogy a lakosság számára fontos saját biztonsága. „A projektben résztvevő három konzorciumi partner és a négy együttműködő szervezet közös célért dolgozik, nevezetesen, hogy a Csongrád megyében élő embereket segítsük és megóvjuk őket attól, hogy bűncselekmények áldozataivá váljanak. Ezen felül azokat is felkaroljuk, akik áldozattá váltak” – hangsúlyozta Szilágyiné Bay Lujza nyugalmazott rendőr ezredes.

A projekt eddig elért eredményeiről bővebben ITT olvashat.

no images were found

Előző sztori

Bisztró költözött a szegedi Irinyi épület pincéjébe + FOTÓK

Következő sztori

A legbiztonságosabb halászlevet főzte a szegedi biztonságvédelmi klaszter + FOTÓK