Sport

Labdarúgás: simán verte a Soroksár a Szegedet a rangadón + FOTÓK

Labdarúgás: simán verte a Soroksár a Szegedet a rangadón + FOTÓK

2013. szeptember 14., szombat
Labdarúgás: simán verte a Soroksár a Szegedet a rangadón + FOTÓK
szeged2011_soroksar06_gs

Már az első gól megfogta a Szeged 2011-et, aztán már csak futottak a Soroksár után Geigerék. Lisztesék 4-1-re nyertek a mieink ellen.

Korai taslikkal kezdett a Szeged, és el is kellett telnie 45 percnek, mire magukhoz tértek a kék-feketék, és az egyenlítés első reménysugara megcsillant. Csakhogy! A Soroksár ma sokkal összeszedettebb, taktikusabb volt ellenfelénél, és gólra gólt szerezve le is radírozta azt a kis sugaracskát a szegediek feje felül. Egyértelműen veszélyesebb volt a vendégek játéka, komoly gólhelyzetet a Szeged részéről nemigen lehet említeni, míg a soroksáriak többször okoztak komoly feladatot a hazai védelemnek. A mai napon a kelleténél nagyobb hibaszázalékkal játszottak a hazaiak, és mivel szinte állandóan jelentős hátrányban voltak, a motiváció sem volt éppen fogcsikorgató. Ezt a meccset lehet kisiklásként is értelmezni, de csak akkor, ha a jövő hétvégén egy győzelemmel javít a Nyilas-legénység.

Gyula, Grosics-akadémia, 150 néző
2013. 09. 14., 16.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soroksár SC
A mérkőzés befejeződött.
játékvezető: Nazsa Tamás • asszisztens: Tőkés Róbert, Bornemissza Norbert
1
-
4

Labdarúgó NB III Közép csoport 5. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Soroksár SC 1-4 (0-2)

Gyula, Grosics-akadémia, 150 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Bornemissza Norbert)

Szeged-Grosics:

Molnár F. T. – Kalapács, Szabó Cs., Gadó, Zabari – Markovic, Dombai – Ács (Kovács 72'), Geiger (Pászka 75'), Kis – Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.

Soroksár:

Tarczy - Vass, Pandur, Urbán, Tbiás, Lennert, Lisztes (Homonyik 86'), Nyilas, Kincses (Szabó R. 82'), Lovrencsics (Nehéz 63'), Kocsis. Vezetőedző: Varga Attila.

Gól:

Germán (47'), illetve Lovrencsics (7'), Lovrencsics (18'), Nyilas (52'), Lisztes (61').

Sárga lap:

Kis (40'), Markovic (50'), Szabó Cs. (60'), illetve Tóbiás (35'), Kocsis (84'). Nyilas Elek:

"Sohasem jó kezdés, ha egy csapat az első percekben gólt kap, főleg egy ilyen kiélezett mérkőzésen. Nem kellett volna azonban, hogy ennyire megfogja a csapatot a találat, igaz láttunk már nagy csapatokat is összeesni egy kapott gólt követően. A második félidő elején vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe a félidő eleji gyors góllal, de sajnos az egyéni hibák is közrejátszottak abban, hogy ismét visszaestünk, és még nagyobb hátrányba kerültünk. Ma sajnos a meghatározó embereink is sorban követték el a hibákat, így nem tudtunk felállni a padlóról. Egy sportember életében jönnek vereségek is, ezt megkaptuk, de most fel kell rázni magunkat, és visszatérni a megkezdett útra. Remélem, hogy külön motivációt ad a következő meccsre a bizonyítási vágy, s hogy visszahozzuk magunkat a győztes formába."

Varga Attila:

"A Szegedet láttuk többször is játszani, felkészültünk a játékukból. A mai mérkőzésre még játékrendszert is változtattunk, ami maximálisan bevált. Nagyon fontos volt, hogy idegenben egy ilyen jó csapat ellen 15 perc alatt két gólt is tudtunk rúgni. Lényegi elem volt, hogy a Szeged 2-1-es megközelítésénél egyből gólt tudtunk rúgni. A mérkőzés egésze alatt nem volt érezhető, hogy veszélybe kerülhet a győzelmünk, végig magabiztosan futballoztunk, felülmúltuk ma az ellenfelünket."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90
Vége a mérkőzésnek.
89'
Nem tud helyzetbe jutni a Szeged 2011, a vendégek altatják a labdát, roppant magabiztosan őrzik előnyüket, s sikerükkel megelőzik majd a mieinket a tabellán.
86'
Lisztes helyén Homonyik a vendégeknél.
84'
Kocsis kap lapot, hátulról csúszott elkésve.
82'
Kincses helyére Szabó R. jött.
80'
Nyugodtan passzolgat a vendégcsapat, a Szeged egyre idegesebben játszik, nehezen megy a koncentrált passz, nagy a hátrány.
78'
Nehéz kap forintos labdát a leshatáron, elpasszolja a szegedi kapus mellett, de emelkedik a zászló: lesállás. Ezt megúsztuk.
75'
Geigert váltja Pászka. A szeged ultrák közben hazamentek...
72'
Kovács áll be Ács helyére.
68'
A nagy hátrány ellenére rohamoz a Szeged 2011, teljesen kitámadnak most.
63'
Nehéz váltotta Lovrencsicset, aki az előbbi rúgástól megsérült.
61'
GÓÓÓL! Lisztes magabiztosan lőtte a büntetőt a kapu bal oldalába. 1-4
59'
Szabó kapott sárgát Zabari helyett
59'
TIZENEGYES! Zabari kel fel a földről egy belőtt labda után, ami a hátáról lepattant, reflexből a labda felé nyúlt, de Lovrencsics lábába rúgott. A spori büntetőt ítélt a Soroksár javára. Ezzel minden el is dőlhet.
52'
GÓÓÓL! Hamar jött a válasz sajnos. A tizenhatos és a körív találkozásánál jobb oldalon végzett el szabadrúgást Nyilas, aki a sorfal mellett nagy erővel, félmagasan a kapu jobb oldalába tekert. 1-3
50'
Veszélyes becsúszásért Markovic kapott figyelmeztetést.
47'
GÓÓÓL! Jól kezdődik ez a felvonás, szépített a Szeged 2011! Germán a bal összekötő helyéről 25 méterről tekeri a bal kapufa mellé szabadrúgását, ami a gólvonal előtt megcsusszan, így Tarczy hiába vetődik, lekési a bogyót. 1-2
46'
Elkezdődött a második félidő.
SZÜNET
45'
Vége a félidőnek. Két szegedi támadás halt el egy-egy pontatlan, szélről laposan belőtt labda után az első 45 perc utolsó perceiben.
40'
Egy elkésett becsúszásért Kis kapott lapot.
38'
Egy magas, jobb oldali beadásra a hosszún Kocsis érkezett, és 6 méterről fölé passzolt.
35'
Durva szerelésért kapott sárgát Tóbiás.
35'
Egy kontratámadás végén Geiger cselezett befelé balról, majd egy lecsapódó lövést eresztett kapura pont Tarczy ölébe.
33'
Sok az eladott vagy a hosszú labda, az utóbbi percekben szinte minden akciót becsúszva állítottak meg a védők.
28'
Többet folyik a labda a hazai térfélen, a csúszós pálya most mindkét gárdát többször megtréfálja.
23'
A Szeged eddig nem tudta áttörni a Soroksár védőfalát, egy átlövés akadt fenn legutóbb egy fehérmezesben. A hazaiak hátul kissé hibaképesek.
18'
GÓÓÓL! Immár kettő a hátrány. Nyilas középen löbböl a labda alá, s indítja Lovrencsicset, aki lefutja védőjét, és a kifutó Molnár mellett a kapu bal oldalába passzol. 0-2
14'
Kis jobbról lőtt keresztben a kapu elé, a hosszún Geiger szép mozdulattal, a levegőben tette kapura a bőrt, Tarczy reflexből védett a kapufánál.
12'
Germán lövi át a falat 20 méterről épp Tarczy kezébe.
10'
Lovrencsics forgolódik 16 méternél, a lábak közt ellövi, Molnár felveszi a labdát.
7'
GÓÓÓL! Hideg zuhany a hűvös időben, vezetnek a vendégek. Lisztes labdájával szlalomozik be Nyilas az öt és feles vonalig, keresztbe passzol, ahol becsúszva érkezik Lovrencsics, és a hálóba sodorja a labdát. 0-1
3'
Lisztes jobb oldali, veszélyesen a kapu elé tekeredő szabadrúgása után ítél kifelé a bíró lökésért.
1'
A Soroksár kezdte a meccset, két perc csúszással, a játékvezető megvárta míg a pirotechnika alábbhagy az ultráknál.
16.28: Felvonulnak a csapatok. A hazaiak kék-fekete összeállításban, a vendégek tiszta fehérben a mezen fekete csíkkal. 16.25:A lelátóra megérkeztek a szegedi ultrák is egy egész busznyi szurkoló utazott át Gyulára. 16.20: A melegítés végéhez közeledik, a soroksáriak már az öltözőben, a harci dresszt húzzák fel. 16.15: Üdvözöljük olvasóinkat az akadémia centerpályájáról. Szakad az eső már órák óta, hol erősebben, hol csendesebben. A talaj tehát nem lesz egyszerű, azonban két technikás csapat csap ma össze, akiket egy kis csúszósabb körülmény nem nagyon zavarhat meg. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.