Kultúra

Kezdődik a MASZK őszi műsora a szegedi Régi Zsinagógában

Kezdődik a MASZK őszi műsora a szegedi Régi Zsinagógában

2013. szeptember 9., hétfő
Kezdődik a MASZK őszi műsora a szegedi Régi Zsinagógában

A MASZK Egyesület beavató színházi programjának előadásaival szerdán elkezdődik az őszi műsor a szegedi Régi Zsinagógában, ahol irodalom, zene, tánc is várja a közönséget szeptemberben – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Elsőként a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület Ady/Petőfi című produkcióját láthatják a nézők. A

Scherer Péter

rendezésében színpadra kerülő előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérli meg közel hozni a közönséghez nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait. Szeptember 16-án a Mándy Ildikó Társulata Shakespeare Szonettek című darabja szerepel a műsoron. A szonettek feldolgozásában a szöveg mellett a vizualitás és Szalontay Tünde színpadi játéka dominál. Szeptember 25-én pedig a

Novák Eszter

rendezte Víg végnapok című darabban

Keresztury Tibor

A készlet erejéig című könyvének tárcanovellái és

Víg Mihálynak

– a Trabant és a Balaton együttes alapító tagjának - a legendás szerzeményei csendülnek föl a színpadon. A Közép-Európa Táncszínház a szegedi Régi Zsinagóga rendszeres vendége. Szeptember 28-án a bolgár Derida Dance-szel közös Monocrossing című produkciójukat láthatják a nézők. A multimédiás táncelőadás a videós kalandjátékok struktúráján alapszik, az interaktív történetben a főszereplő Hargitai Mariann lesz. A szeptemberi program a Hodworks táncszínházi produkciójával zárul.

Hód Adrienn

Pirkad című koreográfiájában a meztelen test játssza a főszerepet. "Feltárul, mint egy táj, az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomatai, a bőrpír öltöztetik" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.