Közélet

Hét évtizede együtt – Takács Annát és Bagó Jánost köszöntötték Szegeden + FOTÓK

Hét évtizede együtt – Takács Annát és Bagó Jánost köszöntötték Szegeden + FOTÓK

2013. szeptember 17., kedd
Hét évtizede együtt – Takács Annát és Bagó Jánost köszöntötték Szegeden + FOTÓK
koszontes02_gs

Hetven éve fogadott örök hűséget egymásnak Takács Anna és Bagó János. Ebből az alkalomból köszöntötték a házaspárt, a család meglepetésünnepséget szervezett számukra.

„Rengeteg türelem, egymáshoz való alkalmazkodás, valamint a család szeretete” –

Takács Anna

szerint ez a hosszú, boldog házasság titka. Szerencsésnek nevezte magukat, hogy szeretetben élték le közösen a hetven esztendőt. „Áldás, hogy ilyen jó gyerekeink vannak” – fogalmazott a 88 éves asszony. Férjétől, a 95 éves

Bagó Jánostól

megtudtuk, házasságukból két fiú született, három unokájuk van, és természetesen dédunokák is részt vettek az ünnepi ebéden a szeged-móravárosi Szélkakas vendéglőben. A SZEGEDma.hu-nak elmondták, 1943. szeptember 18-án mondták ki a boldogító igent, s nem is számítottak az ünnepi köszöntésre, meglepte őket a sok ajándék. A hetvenéves házassági évfordulóra a rokonok egy különleges fotóalbumot is készítettek, melyben a család minden tagja szerepel, s nyomon követhetőek az elmúlt évtizedek legfontosabb történései a fényképeken. Hetven szál rózsából készíttetett csokrot a jeles alkalomra a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

Nógrádi Tibor

további sok boldogságot kívánt a házaspárnak, s kifejezte azon reményét is, hogy századik születésnapjukon is jó egészségben köszöntheti majd őket. A házaspár nem vette számba a közösen eltöltött hét évtizedet, úgy látják, minden ment a maga útján, csak azt sajnálják egy kicsit, hogy egyre jobban érzik, öregszenek. Természetesen a családtagok mindenben segítik őket, az ő szerető gondoskodásuk sokat jelent Anna néninek és János bácsinak. A hetvenedik házassági évfordulót kegyelmi lakodalomnak is nevezik, ez a köszönet, a hála és a kegyelem napja, amikor azért mondanak köszönetet a felek, hogy ilyen hosszú időt megélhettek együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.