Közélet

Hamis gyógyszereket foglaltak le a pénzügyőrök Röszkén

Hamis gyógyszereket foglaltak le a pénzügyőrök Röszkén

2013. szeptember 25., szerda
Hamis gyógyszereket foglaltak le a pénzügyőrök Röszkén

A pénzügyőrök mintegy kétszáz doboz és kétezer ampulla hamis gyógyszerkészítményt találtak a röszkei határátkelőhelyen egy autóbuszon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője szerdán.

Suller György Attila

tájékoztatása szerint a vámosok egy szerb rendszámú, Belgrád és Prága között közlekedő autóbuszt vizsgáltak át. A csomagokat szúrópróbaszerűen ellenőrizték, s a járművezető csomagjai számára kialakított, elkülönített tárolórekeszben bukkantak rá az úti holmik között elrejtett 189 doboz és 1989 ampulla különféle - testépítők által használt szteroidokat és zsírégetőket tartalmazó - gyógyszerkészítményre. Az autóbusz sofőrje az előkerült termékeket magáénak vallotta. A pénzügyőrök a több százezer forint értékű gyógyszerszállítmányt lefoglalták, a szerb járművezetővel szemben egészségügyi termék hamisítása bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.