Közélet

Felfüggesztett börtön a pénzügyőrt lefizetni próbáló török kamionosnak

Felfüggesztett börtön a pénzügyőrt lefizetni próbáló török kamionosnak

2013. szeptember 25., szerda
Felfüggesztett börtön a pénzügyőrt lefizetni próbáló török kamionosnak

Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a török kamionost, aki a nagylaki átkelőnél megpróbált lefizetni egy pénzügyőrt.

A táblabíróság vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a 65 éves férfit, és a felfüggesztett szabadságvesztés mellett három évre kitiltotta Magyarország területéről. A kamionos 2011. november 19-én hajnalban jelentkezett kilépésre járművével a nagylaki átkelőnél. A pénzügyőr megállapította, hogy a teherautó kísérőokmányai közül kettőt nem megfelelően töltöttek ki. A dokumentumokat a főtörzsőrmester átadta felettesének, majd egy kollégájával tovább ellenőrizte a kamiont. Miközben a százados a hibás okmányokkal a pénzügyőrök irodabuszához ment, a sofőr hozzálépett - és annak érdekében, hogy az a hiányosságoktól eltekintsen, és folytathassa a fuvart - a kezébe nyomott egy 50 eurós bankjegyet, és azt mondta: "Dokumentsz oké". A pénzügyőr a vesztegetést azonnal jelezte kollégáinak, majd értesítették szolgálati elöljárójukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.